Zo creëer je een mediterrane tuin

Het is ontzettend leuk om je tuin in te richten in een bepaalde stijl. Een Oosterse tuin, landelijke tuin, kunsttuin of gewoon een moderne of klassieke tuin, ze zijn allemaal prachtig op hun eigen manier. Is de mediterrane tuin jouw favoriet? Dat is een hele goede keuze! In een mediterrane tuin kun je namelijk genieten van zomerse, warme, mediterrane sferen, maar dan gewoon in je eigen tuin. Bij een mediterrane tuin kun je denken aan vrolijke kleuren, asymmetrie, exotische beplanting, getinte muren, grove materialen en een waterval. In deze blog geven we je een aantal tips voor als je je tuin mediterraan wil inrichten.

Speels, rond en grof

Als je kiest voor een mediterrane tuin, hoef je niet te denken in strakke lijnen. Als je speels en losjes te werk gaat, zul je juist die echte mediterrane sfeer kunnen creëren. Kies dus voor grof behandelde materialen en ga voor asymmetrie. Ook kun je een patroon maken van verschillende soorten tegels voor een speels effect.

Bestrating die lijkt op zand

Om echt dat mediterrane gevoel in je tuin te halen, kun je kiezen voor een bestrating die lijkt op zand. Dit zal jouw tuin meteen extra speciaal maken. Er zijn verschillende opties verkrijgbaar, dus ga eens op zoek naar een variant die bij jouw wensen past. Ook kun je voor een grovere grindsoort gaan.

Geurende bloemen en mediterrane planten

Ook heerlijk geurende bloemen mogen niet ontbreken in een mediterrane tuin. Kies bijvoorbeeld voor jasmijn en magnolia. Ook lavendel is een echte musthave voor in een mediterrane tuin. Verder is het heel leuk om kruiden zoals basilicum en tijm in een mediterrane tuin te plaatsen. Plaats deze kruiden bijvoorbeeld in terracotta potten voor een perfecte look. Bijkomend voordeel hiervan is dat je je planten en kruiden makkelijk kunt verplaatsen als je ze in potten zet. Zo creëer je af en toe weer een net iets andere uitstraling in je tuin! Als je op zoek bent naar mooie planten, kun je terecht bij Kwekerij de Groot.

Vrolijke accessoires

In een mediterrane tuin kun je lekker je gang gaan met allerlei accessoires. Potten, kussens, plaids en vazen, je kunt het zo gek niet bedenken! Deze accessoires mogen best vrolijke kleuren hebben en hoeven echt niet perfect te matchen. Ga gewoon voor allerlei soorten en kleuren die jij mooi vindt.

Comfortabele zithoek

Om lekker te kunnen ontspannen, heeft jouw tuin een comfortabele zithoek nodig. Ga bijvoorbeeld voor een grote loungebank of creëer juist een knusse, kleine zithoek. Dit mag er best een beetje rommelig uitzien. Voorzie je zithoek van allerlei leuke plaids en kussens voor nog meer sfeer!

Author: Jasmijn

Share This Post On