Zelf een garagedeur monteren

Wanneer je garage of schuur toe is aan een nieuwe garagedeur kun je twee dingen doen. Bestellen en zelf plaatsen of bestellen en laten plaatsen. Als je zelf een beetje handig bent is het natuurlijk een goedkopere optie om de garagedeur zelf te gaan monteren. De garagedeuren van Garagedeur Nederland zijn erg makkelijk zelf te monteren. Met wat handigheid en een beetje gereedschap krijg je een garagedeur en makkelijk in. We zetten een paar punten op een rijtje waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat het monteren van je garagedeur ook goed kan gaan.

  1. Meten is weten

Voordat je een garagedeur gaat bestellen die ook daadwerkelijk gaat passen moet je de juiste maten weten. De juiste maten kom je alleen te weten door precies te gaan meten. Wees hier niet te snel tevreden mee. Een centimeter teveel of te weinig kan daadwerkelijk een heel groot verschil maken bij een garagedeur.

  1. Juiste gereedschap

Als je eenmaal een nieuwe garagedeur hebt besteld en hij wordt geleverd is het goed om even te controleren welk gereedschap je allemaal nodig hebt voor het monteren. Eenmaal bezig met monteren is het niet handig als je dan nog gereedschap mist. Mocht je gereedschap nodig hebben waarvan je weet dat je het niet hebt, kun je vooraf nog wat aanschaffen of het van iemand lenen.

  1. Beschrijving goed lezen

Als je een garagedeur besteld om zelf te monteren zit er in de meeste gevallen ook een beschrijving bij. In deze beschrijving wordt stap voor stap uitgelegd hoe je de garagedeur kunt monteren. Mocht er geen beschrijving bijzitten is er vaak op het internet ook een soortgelijke beschrijving te vinden.

  1. Testen, testen en nog eens testen

Als je dan tijdens het monteren verschillende onderdelen aan het monteren bent, probeer deze dan indien mogelijk ook alvast even te testen. Er is niks frustrerender dan een garagedeur die helemaal geplaatst is en dan door een klein onderdeel niet functioneert. Dit is niet altijd te voorkomen maar in sommige gevallen is het testen van de kleine onderdelen tussendoor best mogelijk en dit scheelt achteraf veel werk.

Vraag je je af of je wel de juiste maten meet en vind je het te risicovol om een garagedeur te bestellen met de maten die je zelf hebt gemeten? Garagedeur Nederland heeft een inmeetservice. Zo worden de maten van je garagedeur gemeten door iemand die gespecialiseerd is in garagedeuren dus zo bestel je nooit de verkeerde maat garagedeur.

Author: Jasmijn

Share This Post On