Zelf de tuin renoveren

Als het voorjaar begint slaat iedereen in de tuin aan het werk. Het is ’s avonds langer licht en de temperaturen beginnen op te lopen. Alles begint weer te groeien. Hoveniers worden volgeboekt met klussen. Is jouw tuin ook toe aan een renovatie? Je kunt dit uitbesteden maar natuurlijk ook zelf doen. Allereerst heb je een idee nodig wat je met je tuin wil doen. Inspiratie op doen kan bij via internet of gewoon door goed om je heen te kijken naar tuinen die je mooi vindt. Maar dan.. Wat heb je allemaal nodig om je eigen tuin te renoveren? We zetten een paar punten voor je op een rijtje.

Handigheid

Als je zelf je tuin wil renoveren moet je hiervoor wel enige handigheid hebben. Dit omdat het renoveren van een tuin soms want handigheid nodig heeft. Je zult met materialen werken die misschien bevestigd moeten worden. Het zelf renoveren van je tuin is dus niet voor je weggelegd als je totaal niet handig bent. Enige handigheid is nodig maar je hoeft ook niet super handig te zijn. Het is natuurlijk ook afhankelijk in hoeverre je de tuin wilt renoveren. Een paar planten plaatsen kan eigenlijk iedereen. Wil je een nieuwe schutting plaatsen of een stuk betegelen, dan zul je iets meer moeten kunnen.

Gereedschap
Als je eenmaal je nieuwe tuindesign in je hoofd hebt, moet je gaan kijken of je wel in het bezit bent van het juiste gereedschap. Niet alleen gereedschap om je nieuwe schutting te plaatsen maar ook gereedschap om je tuin in de toekomst te kunnen onderhouden. Wil je een grasmat aanleggen of een heg plaatsen? Dan zul je ook hiervoor tuingereedschap moeten aanschaffen om dit te kunnen onderhouden.  Zorg dat je vooraf een overzicht hebt in wat je allemaal nodig hebt.

Materiaal

Je bent handig, je weet hoe je nieuwe tuin er uit moet komen te zien en je hebt het juiste gereedschap in huis of gehaald. Dan wordt het tijd om de materialen voor je nieuwe tuin aan te schaffen. Dit kunnen nieuwe planten, tegels, schuttingen, schanskorven, bloemen of wat anders zijn.

Vooraf een duidelijk lijstje maken van wat je allemaal nodig hebt kan je een aantal keer winkelen schelen. Zodra je al het materiaal binnen hebt, kun je beginnen met je eigen tuinrenovatie. Als je bovenstaande 3 punten hebt doorlopen kan er toch haast niks meer misgaan!

Zelf schanskorven plaatsen

Ben je op zoek naar inspiratie voor een schanskorf tuin? Neem een kijken bij Schanskorfgigant, hier zijn talloze voorbeelden van verschillende tuinen. Schanskorven zijn vaak online te bestellen en kunnen helemaal op maat worden gemaakt. Iedereen die een beetje handig is kan zelf schanskorven plaatsen! De schanskorven worden voorgemonteerd geleverd, jij hoeft ze dus alleen nog maar te vullen met stenen en de korven af te sluiten. Hiervoor is dus alleen wat handigheid, gereedschap en materiaal voor nodig.

Author: Jasmijn

Share This Post On