Wat zijn de kosten traprenovatie?

Is je trap versleten, of toe aan een nieuwe look? Renoveren kun je prima zelf doen, maar zonder ervaring en tijd kan dit moeilijk zijn. Veel mensen kiezen daarom ook voor het uitbesteden van de traprenovatie. Uitbesteden van het renoveren van je trap kost natuurlijk ook geld en voordat je begint, is het verstandig om te kijken naar je budget. Het is altijd verstandig om vooraf onderzoek te doen naar de kosten traprenovatie. Op deze manier kun je de kosten vaststellen en kun je rekening houden met je budget. De kosten verschillen namelijk per methode van traprenovatie en hier moet je goed naar kijken. Wat zijn de kosten traprenovatie? En waar moet je op letten? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Kosten traprenovatie

De kosten traprenovatie zijn per situatie verschillend en hangen van verschillende aspecten af. De gemiddelde kosten van een traprenovatie zijn gemiddeld 1300 euro voor een simpele trap en tot 4000 euro voor een luxe trap. Een luxe trap heeft vaak verlichting en hierdoor kan het renoveren ingewikkeld worden. De prijs verschilt dus enorm en er zijn verschillende vragen die beantwoord moeten worden voor de bepaling van de kosten. Om welke soort trap gaat het? Is het een open trap, of een gesloten trap? Is het een rechte trap, of een trap met een draai? Wil je verlichting in de trap laten aanbrengen? Welke materialen moeten er gebruikt worden? Dit zijn allemaal vragen, die ervoor kunnen zorgen dat de kosten hoger worden voor de traprenovatie.

Kosten traprenovatie: arbeidsloon

Naast dat je voor de materialen moet betalen bij traprenovatie, zijn er ook andere dingen die betaald moeten worden. De grootste kostenpost is natuurlijk het arbeidsloon en 40% van de in rekening gebrachte kosten is het arbeidsloon. Voor de andere opties, zoals het aanbrengen van led-verlichting kun je 20% rekenen. De gemiddelde kosten traprenovatie liggen op deze manier tussen de 1300 en 4 duizend euro. Het ligt natuurlijk aan de specialist traprenovatie af, hoe hoog de kosten uiteindelijk zijn.

 

Je wilt de traprenovatie natuurlijk door een vakman met veel expertise laten uitvoeren. Bij de meeste aanbieders is het niet mogelijk om een offerte aan te vragen. Dit komt doordat iedere trap anders is en dat hier echt naar gekeken moet worden. Vaak stuurt een aanbieder een specialist langs, die aan de hand van meerdere aspecten kan zien wat de prijs wordt.

Besparen op kosten traprenovatie

Bij een verbouwing van je hele woning, kan het zijn dat je een klein budget hebt voor een traprenovatie. Wanneer je een beperkt budget ter beschikking hebt en je een houten trap hebt, hoeft de traprenovatie helemaal niet duur te zijn. Je kunt namelijk met een nieuwe verflaag je trap een frisse uitstraling geven. Het schilderen van je trap hoeft helemaal niet duur te zijn en vaak heb je aan 300 euro genoeg. Je moet natuurlijk niet het schuren vergeten en dit zorgt ervoor dat de verf goed blijft zitten.

 

Author: Jasmijn

Share This Post On