Wat kan je met een prikkabel?

Op zoek naar een echte feestelijke sfeer voor uw bruiloft, tuinfeest of festival? Dan kan prikkabelverlichting heel handig zijn. Met deze verlichting komt het feest pas echt op gang!

Wat is een prikkabel?

Een prikkabel is een stevig rubberen snoer waarin speciale E27-fittingen en lampjes geprikt kunnen worden. U heeft niet eens gereedschap nodig; prikken en klaar! Daarmee kunt u dus zelf bepalen hoe veel lampjes er in uw snoer komen, in welke kleur, en op welke afstand van elkaar. U kunt de kabels zowel horizontaal als verticaal ophangen – de mogelijkheden zijn eindeloos! Prikkabels zijn verkrijgbaar is allerlei verschillende lengtes, van 1 meter tot wel 100 meter lang, en in varianten voor binnen en buiten. Ze zijn duurzaam en milieuvriendelijk, want ieder led-lampje gebruikt slechts één Watt. Een variant op de prikkabel is de lichtketting, maar bij de lichtslang zijn de fittingen al vastgezet. U kunt dus niet kiezen op welke afstand u de lampjes plaatst, maar wel welke kleur u gebruikt. Er zijn zowel witte als gekleurde lampjes verkrijgbaar in een groot palet aan kleuren: van felrood en knalgeel tot zacht wit en warm oranje. Bovendien zijn de lampen zowel mat als doorzichtig te krijgen, zodat talloze licht- en sfeereffecten mogelijk zijn. Lichtkettingen zijn verkrijgbaar in lengtes van 2 tot 15 meter.

prikkabel

 

De ideale feestverlichting

Prikkabelverlichting is ideaal voor feestjes. De snoeren zijn makkelijk op te hangen met bijvoorbeeld tie-wraps of touw. U kunt ze ook op de grond laten liggen, bijvoorbeeld in de hoeken van een partytent. Met de verschillende kleuren lampjes kunt u de prikkabel aanpassen aan ieder feest: zacht wit licht voor bruiloft, of juist felgekleurde lampjes voor een disco of kinderfeestje. Met dimbare lampen kunt u de verlichting tijdens het feest aanpassen. Sommige kabels zijn in te korten, zodat u ze voor verschillende gelegenheden en plaatsen kunt gebruiken. Er zijn ook prikkabels met een timer, zodat u zelf kunt instellen wanneer de lampen aan en uit gaan: handig én goed voor het milieu! Ook voor professionele feesten zijn prikkabels zeer geschikt, omdat ze zeer stevig zijn en dus ook een festivalweekend kunnen doorstaan. Als u de valbestendige kabels kiest, bent u extra zeker van de stevigheid. Voor een feest buiten zijn waterdichte prikkabels en bijbehorende stekkers beschikbaar. De snoeren zijn bovendien makkelijk schoon te maken. Kortom, voor ieder feest is de ideale feestverlichting te vinden!
Uiteraard kunt u ook uw huis verlichten met een prikkabel of lichtslang. In de huiskamer kiest u voor fel wit, in de slaapkamer voor gedimd wit licht, en in de kinderkamer voor gekleurde lampjes. En als u het licht toch uit een andere hoek wilt laten komen, kunt u de kabel eenvoudig verplaatsen – geen gedoe meer met vaste fittingen in het plafond! Ook op uw terras en in de tuin kunt u met een prikkabel de ideale sfeer creëren voor lange zomeravonden. En versier ook eens uw kerstboom met een lichtketting – een stuk steviger dan de aloude kerstlampjes, en nog mooier ook!
Voor winkels zijn prikkabels ook ideaal: zeker als u uw inrichting vaak verandert, is het handig als u de verlichting iedere keer aan kan passen. Met een paar verticale kabels kunt u de aandacht vestigen op speciale stukken in uw winkel, terwijl u met horizontale kabels aan het plafond een ontspannen sfeer creëert die u klant uitnodigt rustig rond te kijken.

Kies uw prikkabel

Wilt u ook gebruikmaken van de nieuwste technologie in verlichting? En in een handomdraai een feestelijke of juist ontspannen sfeer creëren? Kies dan voor een prikkabel, die ongekende variatiemogelijkheden biedt! Neem contact op met een gespecialiseerde leverancier, die op basis van uw wensen precies vast kan stellen welke van de vele soorten prikkabel of lichtketting voor uw feest geschikt zijn.

Author: Jasmijn

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.