Wat is de terugverdientijd van zonnepanelen?

Er is sprake van een investering op het moment dat jij kiest voor zonnepanelen. Een investering waarbij geldt dat je het ingelegde bedrag terug kunt verdienen. Het is belangrijk om voorafgaand aan de aankoop rekening te houden met de kosten van zonnepanelen. Door een overzicht te maken voorkom je dat je voor nare verrassingen komt te staan. Houd tevens rekening met het aanvragen van subsidie en verschillende fiscale voordelen, waarmee je het bedrag voor de zonnepanelen goedkoper kunt maken. Bij het kopen van zonnepanelen kun je vervolgens kiezen uit een groot en gevarieerd aanbod. Er gelden verschillende factoren die van invloed zijn op de winst en terugverdientijd. 

Rendement

De terugverdientijd van de zonnepanelen is afhankelijk van het rendement, waarmee de opbrengst van de zonnepanelen wordt berekend. Voor de totale opbrengt is het belangrijk om te weten dat deze afhankelijk is van verschillende variabelen. Denk hierbij aan de kwaliteit van de zonnepanelen, waarbij geldt dat het vermogen van de zonnepanelen een doorslaggevende factor kan zijn. De opbrengst van zonnepanelen per dag is tevens afhankelijk van het aantal uren dat de zonnepanelen in de zon liggen. Zorg er dus voor dat de zonnepanelen niet onder een boom komen te liggen. 

Aantal zonnepanelen

Voor de terugverdientijd geldt dat het aantal zonnepanelen tevens een rol speelt. Hoe meer zonnepanelen op het dak liggen, hoe meer winst je kunt behalen met de zonnepanelen. Er is dan sprake van een hoog rendement. Bij het plaatsen van de zonnepanelen is voldoende ruimte van belang, waarbij geldt dat je van tevoren de afmetingen van het dak moet achterhalen. Hierdoor weet je hoeveel ruimte beschikbaar is en hoeveel zonnepanelen op het dak geplaatst kunnen worden. 

Salderingsregeling

Er is tevens sprake van een salderingsregeling, waarmee je geld terug kunt verdienen als ondernemer of als burger. Het is namelijk mogelijk om de opgewekte energie die je zelf niet nodig hebt terug te leveren aan een energiebedrijf. In ruil voor deze energie kun je vervolgens geld ontvangen. Zo ben je in staat om door de zonnepanelen geld terug te verdienen. Verder zal jouw energierekening omlaag gaan door de zonnepanelen op jouw dak te plaatsen.

Author: Jasmijn

Share This Post On