Voordelen van het hebben van een hot tub

De voordelen van een hot tub zijn enorm. Hot tubs worden ook wel bubbelbaden genoemd en bieden een ontspannende omgeving met massagestralen. Een hot tub heeft ontzettend veel voordelen.

 

Vermindert stress

Langdurige stress kan leiden tot vervelende aandoeningen. Er is geen betere manier om de stress los te laten dan door in een bubbelbad te gaan. Het verhoogt niet alleen de bloedsomloop, maar geeft ook een therapeutische massage wat spierpijn tegengaat.

 

Het bespaart geld

Een van de velen voordelen van een hot tub is dat het op de lange termijn geld bespaart. Een abonnement bij de fitness of bij een welness is hartstikke duur en een eigen hot tub haalt dat bedrag er snel uit.

 

Het verbetert de kwaliteit van je slaap

Een voordeel van een hot tub is dat het je slaap verbetert. Veel mensen lijden aan milde tot chronische slapeloosheid en andere slaapstoornissen. Als je lichaam te koud is, kan dat het slaappatroon verstoren. Als je lichaam daarentegen comfortabel warm is, dan zal je sneller in slaap vallen en kom je meer tot rust. Je kunt het beste in een bubbelbad gaan zitten twee tot drie uur voor het slapen.

 

Goed tegen gewrichtspijn

Als je lijdt aan aandoeningen die gewrichtspijn veroorzaken is een bubbelbad een veilige en effectieve manier om het ongemak te minimaliseren en verdere schade te voorkomen. Een regelmatige sessie in het bubbelbad verhelpt gewrichtspijn. Het herstel en behoudt de flexibiliteit en voorkomt verdere schade.

 

Een hot tub kent dus vele voordelen. Zo is het ook nog eens goed voor je immuunsysteem, verbetert het het spijsverteringskanaal en geeft het een boost aan de bloedsomloop. Kortom geen reden meer om geen hot tub te nemen!

Author: Jasmijn

Share This Post On