Volgens mij heb ik last van een daklekkage. En nu?!

Twijfelt u of uw dak lekt? Dan helpen wij u graag met het opsporen van het probleem. Een daklekkage kan namelijk voor ontzettend veel schade aan uw woning zorgen. Dit wilt u natuurlijk niet en wij trouwens ook niet! Heeft u last van een vochtige plek op uw plafond of muur? Een dakdekker uit Enschede kan u hierbij helpen. Wanneer u er op tijd bij bent kan de schade beperkt blijven. Daarbij blijven u ook een hoop kosten bespaard. In deze tekst geven wij u uitleg over de oorzaak, de oplossing en hoe u het kunt voorkomen. Lees dus snel even verder.

Hoe ontstaat een daklekkage?

Een daklekkage kan door verschillende omstandigheden ontstaan. Een van de grootste veroorzakers van een daklekkage is het weer in Nederland. De wisselende weersomstandigheden zorgen ervoor dat het dak flink moet werken. De zomer zorgt ervoor dat het dak ontzettend heet wordt. Vervolgens zorgt de winter weer voor vorst en sneeuw. Dan hebben we nog niet eens over de regen gesproken. Hierbij kan er namelijk water blijven liggen op het dak. Als dit water niet wegstroomt dan kan het door het dak heen gaan lekken. Dit is de reden dat uw dakafvoer goed zijn werk dient te doen. Is dit niet het geval? Schakel dan een van onze dakdekkers uit Leeuwarden in. Deze gaan ervoor zorgen dat uw water weer goed wegstroomt.

Hoe kunt u een daklekkage voorkomen?

Als u een vochtige plek in uw huis ziet, dan bent u al te laat. Onze dakdekkers hebben tips om u te helpen bij het voorkomen van een lekkage. Ten eerste is het altijd verstandig om regelmatig rommel te verwijderen van uw dak. U kunt hierbij denken aan bladeren of mosvorming op uw dak. Deze vergroten namelijk de kans op een daklekkage. Ziet u geen rommel liggen? Dan kunt u beter toch nog even een blik op het dak werpen. Het weer kan er namelijk voor gezorgd hebben dat er zwakke plekken zijn ontstaan. Kijk goed naar missende dakpannen of andere afwijkende plaatsen.

De oplossing van een lekkage aan uw dak

Er is niet één standaard oplossing voor een daklekkage. Iedere daklekkage is uniek. Het beste wat u dan kunt doen is een dakdekker inschakelen van DakPro. Onze dakdekkers kunnen een controle aan uw dak uitvoeren. Hierbij krijgt u advies en soms kan de dakdekker zelfs direct voor u aan de slag. Een voordeel van een dakdekker inschakelen is dat u weet dat alles goed gecontroleerd is. De erkende dakdekkers van DakPro zijn 24/7 beschikbaar en altijd snel op locatie.

Author: Jasmijn

Share This Post On