Vier tips voor het vinden van het perfecte energiecontract

Heb je enig idee hoeveel energie je per dag verbruikt? Het is bijzonder lastig om hier concreet antwoord op te kunnen geven. Dit komt onder meer doordat energie geen fysiek object is. Je kunt energie niet vastpakken en dus is het ook lastig om een bepaalde hoeveelheid energie te duiden.

 

Iets wat wel algemeen bekend is, is dat energie vrij prijzig is. Zeker als je een groot huis(houden) hebt, kunnen de maandelijkse energiekosten vrij hoog lopen. Wil jij daarom graag besparen op energie? Dat is mogelijk! In dit artikel vind je hier vier handige tips voor.

 

Tip 1: ga niet over één nacht ijs

In ons land vind je behoorlijk veel energieleveranciers. Sommige van deze leveranciers zijn al tientallen jaren actief, terwijl andere leveranciers pas sinds korte tijd bezig zijn. Doordat er zoveel leveranciers actief zijn, heb je ongekend veel keuze. Om uiteindelijk de juiste keuze te kunnen maken, is het maken van een goede vergelijking aan te raden. Het advies is daarom ook om nooit over één nacht ijs te gaan.

 

Tip 2: schat het verbruik zo nauwkeurig mogelijk in

Wil je een nieuw energiecontract afsluiten? Dan moet je dit op basis van een bepaald verbruik. De ervaring leert echter dat het inschatten van het verbruik vrij lastig is. Richt je daarom op het verbruik dat reeds bekend is óf maakt gebruik van een online tool. Met dank aan een dergelijke tool kun je jouw verbruik relatief nauwkeurig inschatten. Des te nauwkeuriger je dit weet te doen, des te beter de indruk is die je gaat krijgen van de uiteindelijke kosten.

 

Tip 3: richt je niet alleen op het tarief

Het is bijzonder interessant en voor de hand liggend om voor het voordeligste energiecontract te kiezen. Het advies is echter om ook goed naar alle andere voorwaarden te kijken. Zo is het bijvoorbeeld wel zo prettig als je kunt buigen op prima service vanuit de energieleverancier.

 

Tip 4: kijk of je een welkomstcadeau ontvangt

Kies je voor bijvoorbeeld Vattenfall energie? Dan is de kans aanwezig dat je een welkomstcadeau krijgt. Dit is namelijk één van de energieleveranciers die regelmatig met een welkomstcadeau stunt. Dankzij een cadeau is overstappen eigenlijk nóg interessanter.

Author: Jasmijn

Share This Post On