Verschillende soorten kit

Er zijn verschillende soorten kit. Welke jij nodig hebt, hangt onder andere af van het materiaal, waarop je de kit wilt toepassen, de functie en andere speciale kenmerken. Je kunt soms ook uit meerdere kleuren kiezen.

Verschillende soorten kit

Materiaal

Er zijn soorten kit voor verscheidene materialen. Voor metaal heb je bijvoorbeeld een kit nodig die het oppervlakte niet laat corroderen. Het is verder belangrijk dat de kit goed hecht aan de stof, waar je het op toepast.

Functie

Er kan tevens onderscheid worden gemaakt tussen kitten die beter geschikt zijn voor afdichten of juist voor lijmen. Afdichtkit wordt gebruikt om kieren te dichten of randen netjes af te werken, terwijl lijmkit bedoeld is om dingen stevig aan elkaar vast te lijmen, zoals beglazingskit. Afdichtkit is elastischer dan lijmkit en lijmkit is sterker dan afdichtkit.

Speciale kenmerken

Het is ook aan te raden om op speciale kenmerken te letten. Brandwerende siliconenkit is bijvoorbeeld veilig als de kit deel uitmaakt van een afsluiting tussen ruimtes. Bovendien zijn sanitairkitten vaak schimmelwerend. Verder is het voor buitengebruik van kit handig als deze UV-bestendig is.

Kleur

Sommige kitten bestaan in verschillende kleuren. Soms kan het mooi zijn om niet de standaard witte kleur te gebruiken en zelfs van de kleur wit bestaan meerdere varianten. Stel dat je grijze badkamertegels hebt, kan het echter ook heel subtiel zijn om een kit in een grijstint te gebruiken.
Zoals je nu waarschijnlijk wel begrijpt zijn er ontzettend veel types kit en dus ook ontzettend veel mogelijkheden ermee. Als je niet zeker weet welk product je precies nodig hebt, vraag dan advies aan een expert. Hij of zij zal er vast voor kunnen zorgen dat de kit die je hebt doet wat je wilt.

Author: Jasmijn

Share This Post On