Van Almere naar Losser verhuizen

Eerlijk is eerlijk. Almere is niet de meest idyllische plaats om in te wonen. Maar je kunt er wel prettig wonen voor een redelijke prijs. Daarbij is Amsterdam om de hoek en zit je ook snel in veel andere grote plaatsen in Nederland. Kortom ik heb de afgelopen 20 jaar met veel plezier gewoond in Almere. Maar soms loopt het leven net even anders dan je gepland hebt. In mijn geval houdt dit in dat ik een leuke meid heb ontmoet uit het oosten des lands en dat we hebben besloten om te gaan samen wonen. De eerste discussie was natuurlijk of we in Almere of in Losser (zij is in dit Twentse dorp geboren en getogen) gaan wonen. Of kiezen we voor een compromis en gaan we ergens halverwege wonen.

De woonplaats keuze

Om de beste woonplaats te kiezen zijn we heel simpel te werk gegaan. We hebben een aantal aspecten op een rij gezet en van te voren afgesproken dat we een keuze met het verstand zouden maken en niet met het hart. Zo hebben we werk, reisafstand en de woningmarkt op een rij gezet. De vraagprijs per m2 in Losser ligt ongeveer 15% lager dan in Almere. Daarnaast kwamen we er achter dat het in de branche waar ik werkzaam ben makkelijker is om in Losser aan de slag te gaan dan vice versa. Een woonplaats halverwege hebben we ook niet gekozen omdat we ons dan nergens thuis denken te voelen. We houden allebei namelijk erg van het familie leven. Wanneer je verhuisd uit beide woonplaatsen heb je helemaal familie meer in de buurt. Uiteindelijk hebben we dus besloten om mijn woning in Almere te verkopen. We hebben gekozen voor een lokale makelaar. Met als resultaat dat de woning snel verkocht was tegen een goede prijs.

Op naar Losser!

Zodra mijn huis verkocht was konden we op zoek naar een nieuw plekje voor ons samen (ze had zelf geen koopwoning dus hebben we eerst op een boven woning samen gewoond). We kwamen er al snel achter dat zelfs in Losser de krapte op de woningmarkt heeft toegeslagen. Maar doordat we een redelijk budget hadden en doordat we een makelaar in Losser de opdracht hebben gegeven om de woningmarkt voor ons in de gaten te houden konden we na een paar maand toch ons droomhuis kopen. En ik moet weer eerlijk zijn. Losser is een heerlijke plaats om in te wonen.

Author: Jasmijn

Share This Post On