Trends op het gebied van tuinen

Wist je dat een tuin zowel goed is voor je lichaam als je geest? Het is namelijk zo dat je van de groene kleur van de tuin rustig wordt. Ook zorgt een groene kleur ervoor dat je minder stress zult ervaren. De kleur groen zorgt dus voor verschillende gezondheidsvoordelen. Ook lichamelijk kan een tuin diverse voordelen met zich  meebrengen. Het is namelijk heel gezond om te tuinieren. Beweging zorgt ervoor dat je minder kans loopt op een beroerte of hartaanval. Ben je benieuwd waar je op kunt letten om je tuin in te richten? Lees dan verder! 

Duurzaam

Een sfeervolle tuin kun je om te beginnen creëren door te kiezen voor duurzaamheid. In een duurzame, milieuvriendelijke tuin kan de natuur zijn eigen gang kan gaan. Je draagt op die manier ook nog eens een steentje bij aan een beter klimaat. Door bovendien biologische plantenmest en milieuvriendelijke materialen aan te schaffen, wordt je tuin éxtra groen. Verder kun je je regenwater opvangen en hergebruiken, een composthoop maken en een schattig insectenhotel of vogelnestkastje bouwen. Allemaal opties waardoor je tuin duurzaam en sfeervol wordt.

Onderhoud

Een andere trend is een onderhoudsvriendelijke tuin. Als je geen of nauwelijks onderhoud aan je tuin wilt plegen, klinkt het misschien aanlokkelijk om je hele tuin te bestraten. Je denkt misschien dat je dan niets meer aan je tuin hoeft te doen. Dat is niet zo! Dat komt omdat tegels op termijn groene aanslag krijgen. Daar kun je snel over uitglijden en zul je toch op den duur moeten verwijderen. Het is dus niet het geval dat je niets meer hoeft te doen aan je tuin, wanneer er geen groen is. Wanneer je toch voor bestrating kiest, ga dan voor grote tegels: daar zit minder onderhoud aan dat aan kleine tegels.

Een geheel

De zwarte kleur is een populaire kleur bij het interieur, en dat geldt ook voor tuinen. Steeds meer wordt er voor de zwarte kleur gekozen, bijvoorbeeld voor het meubilair dat je voor je tuin kunt kopen, maar ook voor accessoires zoals plantenbakken. Ook geldt het voor het deurbeslag. Dit is een algemene naam en heeft eigenlijk te maken met alles wat op een deur kan zitten. Denk bijvoorbeeld aan een deurklink, een bel, huisnummer, scharnieren, een slot en de brievenbus. Zwart deurbeslag zorgt ervoor dat je deur helemaal is afgewerkt. Als je een nieuwe buitendeur gekocht hebt, is het handig te kiezen voor bijpassend deurbeslag. Het is belangrijk om voor wat samenhang te zorgen. Op die manier straalt je tuin rust uit, in plaats van dat het een rommelige bedoeling was. Als je op een later moment bijvoorbeeld een deurklink wil veranderen, is het aan te raden om te kijken of je ook andere zaken wil aanpassen, zodat alles toch één geheel blijft.

Author: Jasmijn

Share This Post On