Top 5 tuinen voor tuininspiratie

Heeft u moeite met het inrichten van uw tuin? Of wilt u liever de hele tuin een make over geven maar heeft u te weinig inspiratie? Hieronder vindt u de top 5 mooiste tuinen in Europa:

Frankrijk, Tuinen van Versailles

Dit was een van de privétuinen van de Franse koning Lodewijk de Veertiende. Tegenwoordig de grootste tuin in Frankrijk. De koning zat niet verlegen om geld en heeft goed geïnvesteerd in de tuin. Dit is goed te zien.

Groot-Brittannië, Bath

Bath is een van de mooiste steden van Groot-Brittannië. De stad heeft tientallen mooie parken. De Parade Gardens wordt gezien als het mooiste park van de stad.

Spanje, Park Guell

Dit door Gaudi ontworpen park was een van de eerste parken dat werd opgenomen op de Werelderfgoedlijst. Het park staat vol met kunst en er is mozaïek te bewonderen.

Spanje, Parque de Retiro

Voorheen was dit park privé-eigendom van de Spaanse koninklijke familie. Tegenwoordig vrij toegankelijk voor iedereen. Het park staat vol met monumenten, standbeelden en kleine galerijen. Het kristalpaleis bevindt zich ook in het park. Dit is bijna volledig uit staal en glas gebouwd.

Italië, Villa Doria Pamphili

Dit park wordt voornamelijk door locals bezocht. In het midden van het park staat een statig, zeventiende-eeuws landhuis. Dit was ooit in het bezit van de familie Pamphili.

Inspiratie opgedaan?

Heeft u na het bekijken van bovenstaande tuinen inspiratie opgedaan maar weet u niet waar u moet beginnen? Of heeft u zelf geen tijd om de tuin onder handen te nemen? Hovenier Zwolle kan uitkomst bieden. Hovenier Zwolle kan u adviseren of het ontwerp of over het onderhouden van uw tuin. Aan de hand van uw opgegeven budget kan er een volledig tuinontwerp worden gemaakt. Hierin kunnen ook eigen ideeën worden meegenomen. Er wordt op voorhand een vrijblijvende offerte opgesteld zodat u alle opties nog eens kunt overwegen.

 

 

 

Author: Jasmijn

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.