Top 5 leukste wijken in Antwerpen om te wonen

Antwerpen is een stad met een rijke geschiedenis. Je vindt exclusieve vastgoed in Antwerpen die nergens anders te vinden is. Daarnaast is het een prettige stad om in rond te dwalen en te genieten van allerlei leuke wijken en heerlijke restaurantjes. Om je op weg te helpen lees je hier een top 5 van leukste wijken in Antwerpen om te gaan wonen. Dit is een goed begin van jouw huizenjacht door Antwerpen.

1. Het Zuid

Ben je echt een cultuurfreak dan is Het Zuid een hele leuk wijk om in te wonen. Dat komt namelijk omdat je in deze wijk verschillende musea vindt. Zo heb je er het Foto Museum, het Museum van Hedendaags Kunst en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten. Helemaal ideaal voor musea liefhebbers. Niet alleen musea zijn centraal in de wijk het Zuid, want je kan ook gewoon heerlijk dwalen door de verschillende kleine straatjes.

2. Haringrode

Haringrode is een iets minder drukke wijk, maar wel redelijk betaalbaar. Bekend is het restaurant The Jane van Sergio Herman. Dit restaurant heeft een Michelinster en je kan er voor 240 euro dineren. Is dit iets te duur, bezoek dan PAKT. Je kan hier een rondleiding nemen op het dak van het gebouw waar kruiden voor het restaurant worden verbouwd.

3. Theaterbuurt

Zoals de naam als doet vermoeden vind je in deze wijk veel theaters. Daarnaast heb je veel dure winkels. Het is een gezelligheid wijk om lekker te borrelen en genieten van het lekkere eten. Het vastgoed is aan dure kant, maar als je het geld hebt is de Theaterbuurt zeker het overwegen waard.

4. Sint-Andries

Als je op zoekt bent naar een typische volksbuurt in Antwerpen dan zit je bij Sint-Andries goed. Gezellige winkelstraten en veel antiekwinkels maken dat deze wijk heel authentiek en echt is. Woningen zijn er redelijk betaalbaar, dus houdt deze wijk zeker op je lijstje.

5. Zurenborg

Zurenborg is de mooiste wijk van Antwerpen om in te wonen, maar ook gelijk de duurste. Je vindt hier de meest exclusief vastgoed in Antwerpen. Er is één straat in Zurenborg die er het meest tussen uitspringt en dat Cogels-Osylei. Het is een van de mooiste straten van de stad. Als je een goede gevulde portemonnee hebt dan is het overwegen om te gaan wonen in Zurenborg het zeker waard.

Author: Jasmijn

Share This Post On