Tips voor het kopen van een tuin loungeset

In de aanloop naar het mooie weer is het natuurlijk altijd fijn om een nieuwe tuinset te kopen, ook wanneer je oude versleten is geraakt. Dan is het tijd om te gaan kijken voor een nieuwe tuinset. Echter kan het lastig zijn om een geschikt model te vinden. Voorafgaand aan het kopen van een tuin loungeset is het verstandig om een aantal zaken op een rijtje te zetten. Hieronder kun je een aantal tips vinden die jou helpen bij het kopen van een tuin loungeset.

Meet de ruimte waar de tuin loungeset komt

Vooraf is het bepalend waar je de tuin loungeset neer gaat zetten. Komt hij in een hoek te staan of in de voor- of achterkant van de tuin? Wanneer je dit voor jezelf hebt bepaald, is de tweede stap om te maten op te nemen. Het is belangrijk dat je dit goed doet, zodat je niet voor verrassingen komt te staan bij het kopen van een tuin loungeset. Heb je bijvoorbeeld een grote tuin, dan kan een kleine tuinset vreemd ogen. Maar andersom is natuurlijk ook niet praktisch, als je erachter komt dat je nieuwe tuin loungeset niet past.

Keuze uit verschillende soorten

Heb je de maten opgemeten, dan kun je gaan kijken welk soort tuinset je wilt. Er zijn veel modellen, van een simpel stel plastic stoelen met een tafeltje tot een complete tuin loungeset. Ook kun je kiezen uit verschillende kleuren en materiaalsoorten. Hierbij kun je rekening houden met je favoriete stijl. Ben je op zoek naar een romantische uitstraling, dan kies je voor pastel- en zandtinten. Wil je liever modern, kies dan voor wit, zwart of grijs in een strakke uitvoering. Bekijk altijd welke stijl je hebt doorgevoerd in de tuin en probeer je set hierop af te stemmen.

Het bepalen van jouw budget

Bij het kopen van een tuin loungeset is het goed om een bepaald budget in je achterhoofd te houden. Zo zijn er tuinsets die worden verkocht zonder kussens, waardoor je iets meer budget moet uittrekken. Er zijn in ieder geval verschillende prijsklasse, meestal hangt dit af van het materiaal dat je kiest. Zo kun je kiezen voor een kunstof tuin lounge set, maar ook van metaal of hout. Bedenk echter wel dat het een investering is waarbij je tuin loungeset jaren mee gaat. Houd altijd rekening met de prijs-kwaliteitsverhouding. Voor iedere prijsklasse is er wel een geschikte set te vinden.

tips tuin loungeset kopen

Author: Jasmijn

Share This Post On