Tips voor het detecteren van lekkages

Het zul je maar overkomen, een lekkage. Ineens zie je vocht- of schimmelplekken op de muren en het plafond van je woning. Of nog veel erger: je kelder of badkamer staat plank. Misschien merk je het op aan de hoge waterrekening of de verminderde waterdruk in de kraan. De oorzaak van dit alles is waarschijnlijk een waterlekkage. Je kunt natuurlijk gelijk een professional inschakelen, maar je kunt zelf ook een paar dingen doen om te lekkage zelf op te sporen. Lees verder voor drie tips die jou zo verder kunnen helpen in het geval van een lekkage.

Tips om een lekkage zelf op te sporen

  1. Controleer eerst de makkelijk toegankelijke leidingen. Ga vervolgens met een stuk keukenpapier langs alle zichtbare leidingen en let goed op of je ergens vocht voelt.
  2. Kun je na de eerste stap geen vocht vinden? Maak dan gebruik van een gekleurde doek om kalkvlekken op te sporen. Kalk is een indicatie dat er water aanwezig is. Als de lekkage diep in de muur of het plafond zit, dan kan het zijn dat er geen vocht maar kalkvorming is.
  3. Soms kunnen er ook vocht- of schimmelplekken ontstaan door slechte voegnaden bij de douche of badkuip. Dit kun je uitzoeken door voorzichtig met een mesje langs de verdachte voegen te gaan. Druk tijdens dit proces niet te hard, je kunt dan namelijk lekken veroorzaken. Je weet of je een mogelijk lek hebt gevonden wanneer je met het mesje in de voegnaad kan.

Professional

Is het niet gelukt om zelf de lekkage op te sporen? Neem dan contact op met een professional! Die kan je helpen bij het opsporen van de waterlekkage. De professional heeft al jarenlange ervaring en kennis die toegepast kan worden, samen met verschillende lekdetectie technieken.

Author: Jasmijn

Share This Post On