Tips voor een modern interieur

Naast de industriële en de Scandinavische woonstijl is een modern interieur erg populair op dit moment. Maar hoe zorg je er nu voor dat jij zelf een mooie, moderne inrichting in huis hebt? In dit artikel vertellen wij meer over de moderne woonstijl en geven wij je een aantal tips om zelf een strak en modern interieur te verkrijgen.

 

Waar herken je een modern interieur aan?

Een modern interieur is vergelijkbaar met een minimalistische woonstijl, al mag je wel meer accessoires en decoratie verwachten bij een modern interieur. Je herkent een modern interieur aan strakke lijnen, grote open ruimtes met veel licht. Meubels in een modern interieur zijn vaak zwart-wit, maar je kunt ook kiezen voor een opvallende, felle kleur. Over het algemeen komen natuurlijke materialen, zoals hout, minder voor in een modern interieur.

 

In een modern interieur mogen kleuren voor een contrast zorgen, verder is de inrichting vooral functioneel van aard. Wil jij graag je huis modern inrichten? Dan geven wij jou een aantal tips om je huis een moderne uitstraling te geven.

 

Tip 1: Zorg voor een ruimtelijk effect

Een moderne woning zou een open en ruimtelijk gevoel moeten geven. Dit kan bij een woning met veel glas al snel omdat de lichtinval zorgt voor een ruimtelijk effect. Heb je een beperkte hoeveelheid licht en heb je geen zin in een verbouwing? Probeer dan je muren zoveel mogelijk wit te houden of een hele lichte kleur te gebruiken, zodat de ruimte zo groot mogelijk lijkt. Hierdoor zorg je er voor dat je woonkamer een mooie open ruimte lijkt, ook al is je oppervlakte beperkt. Let er ook bij het kiezen van je meubels op dat deze niet ‘te aanwezig’ zijn in je interieur. Ga voor strakke, elegante vormen en kies meubels vooral uit op basis van functionaliteit. 

Tip 2: Voorkom naden en onderbrekingen

Idealiter is een modern interieur helemaal strak. Heb je veel naden of voegen in je vloer, dan kan dit zorgen voor een rommelige indruk. Om de vloer een rustige uitstraling te geven is het daarom belangrijk om te kiezen voor een vloer met zo min mogelijk naden, kieren of patronen. Een houten vloer is dan minder geschikt. Maak gebruik van grote tegels om het aantal voegen te beperken of neem een gietvloer in huis.

Gietvloeren zijn op dit moment erg populair. Niet alleen omdat deze goed passen in een modern huis, maar ook omdat deze goed te combineren zijn met vloerverwarming. Een polyurethaanvloer is helemaal naadloos en strak af te werken, waardoor je een egaal en strak resultaat krijgt. In combinatie met een strak afgewerkte muren, verkrijg je een perfecte ruimte voor een moderne uitstraling.

Vandaag de dag is het ook mogelijk om een waterdichte wandafwerking te verkrijgen in dezelfde stijl. Zo krijg je een compleet en strak geheel. Ideaal bijvoorbeeld voor een moderne badkamer. 

Tip 3: Ga voor enkele grote meubels

Allerlei stoelen, banken, tafeltjes, en meer zorgen voor een druk en rommelig geheel. In een modern interieur werkt dat niet. Daarom doe je er goed aan om na te denken over de meubels die je wilt en echt nodig hebt. Stem je meubels goed op elkaar af, zodat je tafels, stoelen, banken en kasten aanvoelen als een compleet geheel.

Kies voor meubels met een vergelijkbare stijl en probeer ervoor te zorgen dat ze niet te aanwezig zijn in je interieur. Je kunt er wel voor kiezen om één of enkele eye catchers in huis te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan grote tv meubel, een bank in een opvallende kleur of een stijlvolle kachel in het midden van de woning. Accessoires zoals kussens, vloerkleden en schilderijen of foto’s passen goed in een modern interieur, maar houd het bij enkele decoratieve accessoires.

Author: Jasmijn

Share This Post On