Tips van het schoonmaken van een studeerkamer

Je zou denken dat een studeerkamer niet heel vies wordt. Er spelen geen kinderen, er wordt weinig geknoeid en er wordt regelmatig schoongemaakt. Wist je echter dat een toetsenbord wemelt van de bacteriën? Er leven er hoogstwaarschijnlijk meer dan op de wc-bril. De hoogste tijd dus voor handige tips schoonmaak studeerkamer!

Tip 1: Maak toetsenbord iedere dag even schoon

Doe je het elke dag, dan is het niets meer dan routine en zo gedaan. Gebruik bijvoorbeeld speciale reinigingsdoekjes. Dit is zeker ook belangrijk als je regelmatig eet achter je beeldscherm. Reinig ook tegelijk het scherm, dat werkt net zo prettig.

Tip 2: Iedere dag stofzuigen

Nu is het misschien niet direct nodig dat de hele studeerkamer dagelijks wordt gezogen, maar bepaalde ruimtes toch wel. Bijvoorbeeld de keuken en de plekken waar wordt gegeten. Zuig daar iedere dag even alle kruimels en vuiligheid op. Insecten en knaagdieren zullen het studeerkamer ander al snel vinden. Onder en achter het meubilair kun je het beste een keer per week zuigen. Dit zijn echt plaatsen waar zich snel veel stof ophoopt.

Tip 3: Zet vieze vaat direct in de afwasmachine

Heb je bestek gebruikt, deponeer dit dan direct in de vaatwasser. Je mok met thee is leeg? Ruim hem op in de afwasmachine. Zo voorkom je een opeenhoping van vieze vaat op het aanrecht. Zijn jullie niet voorzien van een vaatwasser, was de spullen dan direct even af.

Tip 4: Maak de koelkast ongeveer een keer per maand schoon

Zijn er meerdere mensen die gebruik maken van de koelkast, dan kun je afspreken dat je hem om de beurt reinigt. Tijdens het schoonmaken controleer je direct even of er geen spullen over de datum zijn.

Tip 5: Maak elke dag de prullenbakken leeg

Ook dit is een van de tips voor schoonmaak van studeerkamer die maar weinig tijd kost en toch belangrijk is. Heeft iedereen een eigen afvalbak bij het bureau? Laat iedereen dan zijn eigen bak even leeggooien. Ook de prullenbak in de keuken moet zeker niet vergeten worden.

Tip 6: Zorg ervoor dat alle schoonmaakspullen bij de hand zijn

Het is vervelend als je steeds moet zoeken naar poetsdoekjes of als de stofzuiger iedere keer op een andere plek wordt opgeruimd. Reserveer hiervoor bijvoorbeeld een kast en zorg dat onder meer het volgende aanwezig is:

– Afvalzakken
– Emmers
– Stofzuiger
– Dweil
– Schoonmaakdoekjes
– Spons
– Afwasmiddel
– Een bezem
– Allerlei reinigingsmiddelen

Tip 7: Iedere dag de toiletten schoonmaken

Een toilet moet schoon zijn en lekker fris ruiken. Sla dit dan ook geen dag over. Door het bij te houden, voorkom je ook sterkere vervuiling.

Heb je hier allemaal geen zin in? Schakel dan een professioneel bureau in als Avitalschoonmaak.nl.

 

Bron: hetwoongemak.nl

Author: Jasmijn

Share This Post On