Tips om van je tuin een eigen wellness resort te maken

Ga jij het liefst elke dag naar de wellness om lekker te ontspannen? Dan kan het een heel goed idee zijn om een eigen jacuzzi te kopen. Een jacuzzi kun je gewoon in je eigen badkamer of tuin plaatsen, waardoor je er op elk gewenst moment plezier van kunt hebben. Ook kun je ervoor kiezen om je tuin om te toveren tot een echt wellness resort. Of je nou even een boek leest in je tuin of plaatsneemt in de jacuzzi, je tuin zal zo een oase van rust zijn. In deze blog geven we je 4 tips om je tuin om te toveren tot je eigen wellness resort.

Een jacuzzi in de tuin

Het eerste wat natuurlijk niet mag ontbreken in jouw eigen wellness resort is een jacuzzi. Een jacuzzi werkt heerlijk ontspannend door het warme water en de massage jets. Je spieren ontspannen zich, er staat minder druk op je gewrichten en je komt helemaal tot rust. Als je een jacuzzi wil kopen, kun je terecht bij Elite Wellness. Denk er van tevoren goed over na of je een jacuzzi voor een of twee personen wil, of dat je met meerdere personen wil genieten van de jacuzzi. Houd er ook rekening mee dat je voldoende privacy hebt wanneer je in de jacuzzi zit. Als je je constant zorgen moet maken of anderen je kunnen zien, zul je namelijk niet echt tot rust komen.

Natuurlijke materialen

Om ervoor te zorgen dat je wellness tuin rust uitstraalt, moet er gebruik worden gemaakt van natuurlijke materialen. Kies bijvoorbeeld voor hout, omdat dit een warme en rustige uitstraling heeft. Ook natuursteen is een goede keuze voor jouw wellness tuin. Vermijd materialen zoals plastic, omdat deze materialen niet bepaald rustgevend werken.

De juiste beplanting

Beplanting is heel bepalend voor de sfeer in je wellness tuin, kies de planten daarom zorgvuldig uit. Als je regelmatig een wellness resort bezoekt, zal de geur van lavendel je bekend voorkomen. Lavendel is dus een hele goede keuze als je een wellness tuin wil creƫren. Lavendel heeft namelijk een lekkere geur en een mooie kleur. Ook tijm heeft een lekkere geur die perfect past bij een wellness resort. Siergrassen en bamboe hebben een rustgevende uitstraling en zorgen voor een fijn, zacht geritsel als het waait.

Een luxe loungeset

Een wellness tuin moet ontspannend zijn, of je nou plaatsneemt in de jacuzzi of even een boek wil lezen. In je wellness tuin mag een luxe loungeset dus zeker niet ontbreken. Maak de set af met lekkere zachte kussentjes. Ook kun je een ligstoel neerzetten of een hangmat ophangen. Dit geeft meteen veel sfeer! Om het hele jaar door te kunnen genieten van je wellness tuin, is een overkapping ideaal.

Author: Jasmijn

Share This Post On