Tips om je tuin een update te geven

is er al jaren niks aan de tuin gedaan en wil je daar verandering aan brengen? Het hoeft niet altijd een volledige tuin renovatie te zijn. je kan met een paar kleine veranderingen al een heel ander beeld creëren in de tuin. Hieronder een paar tips hoe je dit kan doen.

Doe wat aan die ‘’saaie’’ grasmat

Heb jij ook in een groot deel van de tuin bedekt met een mooie maar toch ook wel saaie grasmat? Dit kun je opfrissen door hier en daar wat planten bakken neer te zetten maar je kan er ook aan denken om een pad te maken door je tuin om het wat spannender te maken. Dit kan een pad van grote stenen zijn maar ook eventueel een grindpad. Wij hebben in onze tuin een pad aangelegd van grind en dat gaf direct een hele andere look! Wil je ook grind kopen? Deze site heeft ons geholpen om de juiste hoeveelheid grind te bestellen.

Plant een boom in je tuin

Denk er eens aan om een boom in je tuin te plaatsen. Dit kan veel doen met het aanzicht in je tuin. Je creëert er een natuurlijke schaduw mee in de tuin en het is een bron van leven voor insecten en vogels. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een lijsterbes waar besjes aan groeien die eetbaar zijn voor vogels. Wanneer je een boom plaatst in de tuin dan krijg je in 1 klap een hele nieuwe beleving in je tuin.

Plaats tuinverlichting

Tuinverlichting kan je tuin ook een update geven. Je kan bepaalde punten in je tuin uitlichten met een spotje of je kan sfeer en diepte creëren door lampen te plaatsen verdeeld over de tuin. Op deze manier kun je met een paar kleine veranderingen al een sfeervol beeld in je tuin creëren en kun je de focus leggen op bepaalde onderdelen in de tuin.

Wees creatief

Wanneer je een beetje creatief bent dan hoef je niet direct de hele tuin op de schop te nemen maar dan heb je met een paar aanpassingen al het idee van een hele nieuwe tuin!

Author: Jasmijn

Share This Post On