Thuis verveel tip – Ga eens een biertje brouwen

Zit jij vaak thuis en weet je dan niet wat je moet doen? Wat vervelend, maar er zijn zoveel opties voor jou. Vandaag bespreken we een anti verveel tip van mij, namelijk Bier brouwen! Het kost je ongeveer een dagdeel om te brouwen en je bent lekker onder de pannen. Het resultaat van het brouwen van bier mag er ook wezen, dus het is leuk, lekker en leerzaam om te doen! Maar hoe begin je en waar moet je op letten? Dit gaan wij uitleggen in deze blog.

Hoe begin je met de hobby?

Het starten met het brouwen van bier is eigenlijk veel makkelijker dan het lijkt. Je een starterspakket kopen met alle materialen erin die je nodig hebt om bier te kunnen brouwen. Denk dan aan een vergistingsemmer, schoonmaakmiddel, instructies en uiteraard alle ingrediënten om bier te kunnen brouwen. Zo’n setje kost vaak rond de 30 euro en is een mooie opstap naar het bier brouwen.

Wat te doen met het resultaat?
Dit is geen moeilijk antwoord voor mij om te geven. Als je het bier hebt gebrouwen ga je het daarna drinken! Het is namelijk echt bier geworden en mijn resultaten zijn vaak net zo lekker als supermarkt bier en in sommige gevallen zelf nog lekkerder. Het is ook leuk om het door vrienden en familie te laten proeven of het meenemen naar een bierproeverij. Let wel op, 5 liter klinkt veel maar je brouwt maximaal 15 flesjes en als het bier lekker is dan is het zo op!

Bonus anti verveel tip

Tijdens het bier brouwen gebruik je granen en uit deze granen ga je de suikers halen om uiteindelijk alcohol te kunnen produceren met het gist. De stap om suikers uit granen te halen heet maischen. Na het maischen heb je de granen niet meer nodig. De granen heten nu bostel. Je kunt de bostel weggooien maar je kunt er ook nog een overheerlijk ambachtelijk brood van bakken! Er zijn verschillende Bierbostel brood recepten te vinden online. Ook zijn er recepten voor koekjes of andere mogelijkheden. Heb je kleine kinderen, dan kun je er ook voor kiezen om met de bostel naar de kinderboerderij te gaan en het aan de dieren te voeren (wel in overleg met de werknemers uiteraard).

Author: Jasmijn

Share This Post On