Technologie in huis

Met de uitvinding van het internet zijn er vele nieuwe mogelijkheden gekomen wat het betreft het aanleggen van alarm systemen. Door mobiele telefoons is het nu heel makkelijk geworden van een afstand, maakt niet uit hoe groot, je huis te bewaken door middel van alarmen en camera’s.
Een alarmsysteem huis kan je nu veel effectiever inzetten dan vroeger, vooral doordat we nu allemaal een smartphone op zak hebben en in Nederland eigenlijk overal wel internet te hebben. Hoewel dit in het buitenland misschien nog wel eens wat minder effectief zal zijn, is dit iets dat toch erg effectief is. 

Apps 

Voor alles is eigenlijk wel een app te vinden, of anders te ontwikkelen. Zo kan je nu vaak zelfs een deurbel aansluiten op een app, waardoor je zelfs al ben je op vakantie kan zien wie er op je deurbel heeft gedrukt. Natuurlijk erg handig, maar dit is techniek die je prima kan inzetten voor bedrijfsbeveiliging, of het beveiligen van je huis. Op die manier kan je dus zelfs al zit je op een camping ergens in Zuid-Frankrijk in de gaten houden dat er geen inbreker in je bedrijfspand zit of in je huis. 

Sneller communiceren 

We kunnen nu ook sneller dan ook communiceren, zonder dat daar grenzen bij komen kijken. Natuurlijk heb je soms even geen bereik, maar als je ergens op een plek in Europa bent met bewoners, dan is de kans heel klein dat je geen internet verbinding kan leggen. Daardoor kan je dus als je ziet dat je alarm af gaat snel je buren contacteren, of als je de inbreker al hebt gezien op je camera, dan kan je zelfs gelijk de politie in je woon plaats op bellen om te laten weten dat ze naar je huis toe moeten komen. 

Veilig op vakantie 

Door al deze manieren om makkelijk op afstand met elkaar te communiceren en de boel in de gate te houden, kan je met een stuk veiliger gevoel je huis achter laten als je op vakantie gaat. Hoewel je natuurlijk afspraken kan maken met je buren dat zij op jouw huis past en jij op dat van hen (bijvoorbeeld), kunnen ze nooit 24/7 de boel in de gaten houden en met een alarm systeem kan je het je buren een heel stuk makkelijker maken je te helpen en met camera’s kan je vaak zelfs zonder de hulp van je buren gewoon op vakantie. 

Author: Jasmijn

Share This Post On