Stof, leer of toch hout?

Een woonkamer is een leefomgeving waar u waarschijnlijk het meest verblijft. ’s Avonds lekker op de bank een interessante documentaire kijken of samen met vrienden bij elkaar komen. Of toch even lekker na een lange werkdag relaxen op een zachte fauteuil? Meubelzaak Rijssen heeft maar liefst 3000m2 waar u geheel vrijblijvend inspiratie op kan doen.

De meeste meubelen in een woonkamer bestaan uit hout, leder of stof. Deze hebben allemaal een verschillende manier van onderhoud nodig.

Een stoffen meubelstuk is namelijk iets gevoeliger voor beschadiging dan een lederen meubelstuk. Voorkomen is beter dan genezen, daarom raden wij wij om stoffen meubels te behandelen met een beschermend middel zoals bijvoorbeeld Protexx. Door dit middel hebben vlekken op basis van olie, vet of water geen kans om zich aan de vezels te hechten.

Lederen meubels kan je gemakkelijk jaren lang plezier van hebben. Mits twee a drie keer per jaar het leder behandeld met een speciaal onderhoudsmiddel. Bovenop deze behandeling kan je het leder gemakkelijk reinigen door het af te nemen met een licht vochtige doek die vrij is van kalk- of zeepresten.

Houten meubelen hebben meestal een natuurlijk uitstraling en vergt enig onderhoud om dit te behouden. Een beschermlaag van woodsealer, olie, was of polish zorgt voor een eerste beschermlaag. Daarbovenop beschermen onderzetters tegen de ergste krassen en/of vlekken.

Heeft u nog verdere vragen over onderhoud? Kom gerust langs bij Meubelwinkel Rijssen voor verdere info.

Meubelzaak rijssen

Author: Jasmijn

Share This Post On

1 Comment

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.