Soorten plinten

Wanneer je een mooie vloer hebt gelegd dan wil je het geheel natuurlijk mooi afwerken met een bijpassende plint. Er zijn verschillende soorten plinten welke uiteraard ieder hun voor- en nadelen hebben. Hieronder worden enkele soorten plinten omschreven.

De nieuwe MDF plint is de plint gemaakt van hout vezels en synthetische hars. Deze plinten zijn vochtbestendig en hoeven alleen afgelakt te worden. Dit zorgt dus voor minder werk en kosten. Ze kunnen met een plug worden bevestigd, maar ook lijm kan werken als een hechtmiddel tussen de plint en muur.

De plakplint wordt steeds populairder. Het grote voordeel van deze plint is dat deze eigenlijk al kant en klaar gekocht wordt. Wat er wel moet gebeuren is het op maat maken van de plint. Het kost relatief weinig tijd om deze plinten aan te brengen. Er is geen lijm nodig om ze te bevestigen, dit wordt veelal als een groot voordeel ervaren. Dit maakt het een plint die ook goed te gebruiken is door personen die technisch niet erg handig zijn.

plint_kraalplint_l_6_1

De holle plint wordt al heel wat jaren veel gebruikt. Het op maat maken en bevestigen van deze plint kost wat meer tijd dan bij gebruik van een plakplint. Een groot voordeel bij het gebruik van deze plint is dat de uitermate geschikt zijn om te gebruiken als er kabels weggewerkt moeten worden. Deze worden weggewerkt in het holle deel van de plint. Op deze manier kun je kabels uit het zicht houden wat uiteraard een veel nettere indruk geeft. Bij gebruik van een plakplint is dit geen mogelijkheid.

RVS plinten worden veelal gebruikt in ruimten waarin houten plinten misstaan. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn in een keuken of op een trap. Roestvrij stalen plinten vergen weinig onderhoud en hebben een lange levensduur. Een ander voordeel is dat deze plinten bij elke soort vloerbedekking goed staat. Dit is bij houten plinten niet altijd het geval.

Author: Jasmijn

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.