Te snel ontruimd als verhuurder?

Wanneer je als verhuurder de huurder het huis uit gezet hebt omdat de rechter dit in kort geding heeft besloten. Maar vervolgens gaat de huurder in hoger beroep en wordt het vonnis kwijtgescholden. Intussen heeft u als verhuurder in een gewillige stad als Rotterdam de woning al aan een ander verhuurd, dan kun je geen kant meer op en is het beter om hulp in te schakelen.

De woningontruiming van Rotterdam is inmiddels langsgekomen en het is geen mogelijkheid om de (ex)huurder zo weer erin te laten. De huurder wilt wel graag terug, dit gebeurd regelmatig hoe onvoorstelbaar het ook klinkt. Het is mogelijk door een eerdere advocaat om de huurovereenkomst alsnog ‘buitengerechtelijk te ontbinden’, zo wordt de huurovereenkomst doorbroken wanneer de woning gebrek kent waardoor het niet mogelijk is om de huurder het genot te bieden van de woning.

Namelijk er woonden andere mensen in, dit bleek echter een goede reden om aan te geven dat de woning gebrek kent voor de (ex)huurder. De verhuurder had dit gebrek zelf veroorzaakt maar stond weliswaar volledig in zijn recht. Hij mag de huurovereenkomst dus ontbinden en is niet verplicht de huurder toe te laten in het huis.

Dit is natuurlijk een erg grijze maar creatieve manier van ontbinding, het is nog maar de vraag of ook andere rechters dit gaan toelaten.

Voor elke ontbinding van een woning is het mogelijk om de spullen van de huurder te laten ontruimen wanneer de huurder niet vrijwillig de woning verlaat.

Author: Jasmijn

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *