Richt je woonkamer in met laminaat

Wanneer je gaat verhuizen, zijn er veel dingen waar op dat moment aan gedacht moet worden. Bijvoorbeeld nieuwe meubels die gekocht moeten worden, wanden die een nieuwe laag verf nodig hebben. Waar plaats je de nieuwe garderoberek? Maar het is ook zeer belangrijk om je af te vragen wat voor vloer de woning nodig heeft. Een vloer kan namelijk invloed hebben op het wooncomfort van je nieuwe huis.

Zo zijn er namelijk verschillende vloeren waarvoor gekozen kan worden. Elke vloer geeft een huis een andere uitstraling. De vloeren die het vaakst voorkomen in Nederlandse huishoudens zijn laminaat, hout, tegels, zeil en stoffen vloerbedekking. Elke vloer heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Een stoffen vloerbedekking zorgt namelijk voor een knus gevoel in huis, en ook voelt het zacht en warm aan de voeten, wat veel mensen prettig vinden. Het nadeel aan een vloerbedekking van stof is dat deze moeilijk te reinigen kan zijn. Als er bijvoorbeeld drinken op de vloerbedekking valt, kan dit een vlek achterlaten die niet meer te verwijderen is. Daarnaast is vloerbedekking in vergelijking met de andere stoffen wat minder duurzaam, aangezien het snel kan slijten. Dat mensen ook vaak gebruiken in huis is zeil. Zeil is gemakkelijk schoon te houden en kan ook vrij lang mee gaan. De nadelen aan zeil zijn dat de vloer vaak wat kil aan de voeten voelt. Nog een nadeel is dat zeil snel lelijk wordt als er lang meubels op staan. Er komt dan een afdruk van de meubel in het zeil, waardoor het zeil na bijvoorbeeld een verhuizing of een herinrichting niet zo snel opnieuw gebruikt kan worden. Hetzelfde geldt voor tegels, tegels zijn makkelijk in onderhoud, maar voelen ook koud aan de voeten. Tegels zijn lastig opnieuw te gebruiken doordat ze moeilijk van de vloer af te halen zijn.

Wat veel mensen mooi vinden, is een vloer van hout. Hout is echter duur, dus daarom is goedkoop laminaat een betere optie. Laminaat is tegenwoordig verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en verschillende soorten. Tegenwoordig is laminaat er in het lichtbruin, donkerbruin, en zelfs ongewone kleuren zoals grijs. Laminaat is gemakkelijk te leggen, en ook gemakkelijk weer van de vloer af te halen. Het kan dus na een verhuizing ook gebruikt worden, wat het zeer duurzaam maakt.

Daarnaast is laminaat tijdloos, en geeft het huis een moderne uitstraling. Een ander voordeel is dat laminaat niet zo koud aan de voeten voelt als tegels of zeil. Kortom, zoek naar een mooie laminaat aanbieding, en richt je woonkamer opnieuw in met laminaat!

Author: Jasmijn

Share This Post On