Opties voor het opbergen van je motorfiets

Je kunt op veel manieren je motorfiets opbergen. Dat kan in een warme garage, maar dat kan ook buiten in de kou. Ook is het mogelijk om je motorfiets in je huiskamer te zetten. Natuurlijk moet je vrouw of partner het daar wel mee eens zijn. Welke manieren zijn er voor een motorfiets opbergen precies. Hier volgen een aantal manieren.

Je motorfiets buiten in de kou zetten

Een motorfiets buiten in de kou zetten is eigenlijk niet een manier van opbergen. Maar het is wel snel en makkelijk alhoewel veel motor eigenaren daar niet de voorkeur aangegeven en het ongewenst vinden. Motorfietsen zijn niet gemaakt van suiker en de kans dat je motor gaat roesten is groter dan als je de motor droog parkeert. Wil je toch je motor buiten in de kou zetten dan is het verstandig om een motorhoes aan te schaffen. Er zijn tegenwoordig op internet en bij speciaalzaken speciale stevige dikke motorhoezen te koop. Deze trek je gelijk na je rit over de motor en de hoezen houden van stevige regen en wind. Zodoende zet je je motor toch nog een soort van droog.

De motor in huis zetten

In het zicht, droog en warm als je je motorfiets in je woonkamer zet. Er is helemaal niets mis mee, maar leg er wat wat onder om krassen op je vloer te voorkomen. Ruik ook goed en merk op dat er niet teveel benzinelucht door het huis verspreidt. Dit kan nog wel eens gebeuren als de tankonluchting niet goed werkt. Handige tip is om geen burn outs te maken in je woonkamer, want rubber krijg je heel moeilijk uit de gordijnen.

Je motor in de garage of schuur zetten

Beschik je over een garage of schuur dan is dat perfect om je motorfiets in te zetten. Is je garage of schuur verwarmd dan is het nog beter. En staat je motorfiets langere tijd stil doordat het bijvoorbeeld winter is dan is het slim om hem op paddockstand te zetten. Dat is beter voor de banden. Ook voor motors in de garage of schuur heb je hoezen te koop. Dit is een soort van binnenhoes en ademen heel goed zodat condensvorming wordt vermeden. Daarnaast beschermt zo’n hoes je motor ook tegen stof en vuil. Ben je in de garage let dan wel goed op dat jij of een ander iemand de motor niet per ongeluk omstoot, dat zou zonde zijn.

Author: Jasmijn

Share This Post On