Openhaardhout opslaan.

Als je openhaardhout hebt aangeschaft is het belangrijk om dit op een degelijke manier op te slaan. Hierdoor zal het hout van hoogwaardige kwaliteit blijven en niet in rendement afnemen als je gaat stoken. Immers verschimmeld en/of nat hout brand vele male minder goed.

Het best kan je je haardhout opslaan in een plek waar geen vocht bij kan komen. Hier moet je denken aan een garage of een overkapping van uw tuin. Een garage is meestal goed geïsoleerd en word niet vochtig. Als je de mogelijkheid hebt om het hout op te slaan in tuin of buiten adviseren wij dat.

Het grote voordeel van het hout buiten plaatsen is dat het dan door de wind kan worden gedroogd. Hierdoor zal het hout sneller drogen dan in een garage waar het uit de wind staat.

Als je het hout opslaat dien je met een paar dingen rekening te houden. Zo is één van de belangrijkste om het hout 10 centimeter boven de grond op te slaan. Door deze manier heeft vocht veel minder kans om in het hout te trekken. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een pallet onder het hout te leggen. Het heeft geen nut om stenen of zand er onder te leggen, hier kan immers ook het vocht intrekken.

Author: Jasmijn

Share This Post On