Ontdek de verschillende materiaalsoorten voor schuttingen

Bij het kiezen van een nieuwe schutting voor je tuin zijn er talloze opties om uit te kiezen. Verschillende materialen bieden verschillende voordelen op het gebied van duurzaamheid, onderhoudsgemak en esthetiek. In dit artikel zullen we enkele populaire materiaalsoorten voor schuttingen bespreken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken die past bij jouw behoeften en smaak. Door onderstaande informatie mee te nemen in het maken van een keuze voor jouw volgende schutting, kan je gerichter een aankoop doen bij een professional als rvg-schuttingen.nl.

 

Metaal en PVC

Schuttingen van metaal, zoals aluminium, staal of ijzer, zijn stevig en bieden een moderne uitstraling. Metaalschuttingen zijn duurzaam, roestbestendig en vereisen weinig onderhoud. Ze kunnen worden gemaakt van geprefabriceerde panelen of op maat worden gemaakt om aan jouw specifieke eisen te voldoen. Metaalschuttingen bieden minder privacy, maar kunnen worden aangevuld met klimplanten of lamellen voor extra afscherming. PVC- of vinylschuttingen zijn populair vanwege hun duurzaamheid en onderhoudsgemak. Deze schuttingen zijn bestand tegen rot, vervagen en insecten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, waardoor je kunt kiezen wat het beste bij jouw tuin past. PVC/vinylschuttingen zijn gemakkelijk schoon te maken en vereisen geen schilder- of beitsbehandelingen zoals houten schuttingen.

 

Hout

Houten schuttingen zijn al lange tijd favoriet bij veel mensen vanwege hun natuurlijke uitstraling en duurzaamheid. Er zijn verschillende houtsoorten om uit te kiezen, zoals ceder, grenen, lariks en hardhout. Houten schuttingen bieden privacy en kunnen gemakkelijk worden aangepast aan jouw gewenste hoogte en ontwerp. Het onderhoud van houten schuttingen vereist regelmatige behandelingen met beits of verf en periodieke inspectie op houtrot. Daarnaast is een combinatie van hout met andere materialen mogelijk, zoals je kan zien bij een vurenhout beton schutting. Zo profiteer je direct van de stevigheid van beton en heb je toch de mooie uitstraling van hout.

 

Bamboe en andere natuurlijke materialen

Bamboeschuttingen bieden een milieuvriendelijke optie met een natuurlijke uitstraling. Bamboe groeit snel en is een hernieuwbare hulpbron. Schuttingen van bamboe zijn stevig, duurzaam en bieden privacy. Ze hebben echter regelmatig onderhoud nodig, zoals het aanbrengen van beschermende oliën om de levensduur te verlengen en vochtbestendigheid te behouden. Wanneer je rekening houdt met het onderhoud en de materialen die hiervoor nodig zijn, ga je er voor langere tijd geen problemen mee ervaren en kan je genieten van de schutting die je hebt geplaatst.

 

Composiet

Composietschuttingen zijn gemaakt van een combinatie van houtvezels en gerecycled plastic. Ze bieden de natuurlijke uitstraling van hout, gecombineerd met de duurzaamheid en onderhoudsgemak van kunststof. Composietschuttingen zijn bestand tegen rot, vervaging en insecten. Ze vereisen weinig onderhoud en hoeven niet te worden geverfd, gebeitst of verzegeld. Ideaal voor mensen die toch een mooie tuin willen hebben, maar tegelijkertijd weinig tijd beschikbaar hebben om al het onderhoud uit te voeren. Daarnaast heb je de mooiste uitstraling voor jouw buitenruimte, zodat je in de zomermaanden geniet van alles wat er groeit en bloeit. Jouw schutting zorgt dan voor de privacy en bescherming die het gezin nodig heeft tijdens het volledig ontspannen.

Author: Jasmijn

Share This Post On