Ongedierte in je tuin? Dit kun je er tegen doen.

Ongedierte is vervelend om te hebben in en om het huis. De dieren kunnen je huis of tuin beschadigen en voor een hoop overlast zorgen. Er zijn veel verschillende manieren waarop je last kan hebben van ongedierte en dus ook veel verschillende oplossingen voor deze problemen. Hier onder ga ik er een paar bespreken.

Processierups

Een veel voorkomend probleem de laatste jaren is de processierups. Deze rups komt voor in eikenbomen en de haartjes die ze loslaten zorgt voor een branderig gevoel bij de meeste mensen wanneer deze op de huid terecht komen. De processierups kun je gedeeltelijk tegen gaan met zijn natuurlijke vijand de koolmees of de pimpelmees. Je kan er dus voor kiezen om een aantal mezen kastjes in de tuin te plaatsen en op deze manier de natuur voor de balans laten zorgen. Als dit niet het hele probleem oplost dan zijn er ook nog andere producten voor de bestrijding processierups.

Bladluizen

bladluis is ook een lastig probleem. Bladluizen kunnen op veel verschillende planten in en om het huis gaan zitten. Het blad wordt kleverig van de honingdauw die de luizen achterlaten. Wanneer 1 plant is aangetast is dat nog niet direct een probleem, vaak kun je met een straal water de luizen er wel vanaf spuiten. Ook zijn er wel middeltjes te koop ter bestrijding of je kan kiezen voor een milieuvriendelijke bestrijding door te spuiten met een mengsel van zeep en spiritus.

Ratten in de tuin

Ook kun je last hebben van ratten in de tuin. Om dit te voorkomen kun je het beste geen stapels hout of snoeiafval in de tuin  hebben liggen want daar nestelen ze zich graag in. Ook kun je zorgen dat er geen dierenvoer in de tuin te vinden is. Mochten er alsnog ratten in je tuin zitten dan kun je ze bestrijden door te vangen, daar zijn verschillende methodes voor. Ook kun je in dit geval of wanneer je last hebt van andere ongedierte eens denken aan een bedrijf zoals ongedierte bestrijding Enschede om de problemen op te lossen. Dit soort bedrijven hebben de kennis en weten hoe ze het beste het probleem aan kunnen pakken.

Author: Jasmijn

Share This Post On