Onderhoud je gietvloer voor langdurig gebruik

Een gietvloer is een soort vloer dat je in steeds meer huizen terugziet. Waar voorheen vrijwel iedereen in huis koos voor een tegelvloer of laminaatvloer, wint de gietvloer de afgelopen jaren enorm aan populariteit. De onderhoud van een gietvloer is echter essentieel als je de vloer langdurig en intensief wil gebruiken. Waar het bij een tegelvloer en laminaatvloer voor veel mensen wel duidelijk is hoe je deze vloer goed moet onderhouden, is dat bij een gietvloer wat onbekender. Wij geven je een aantal tips om jouw gietvloer langdurig in een goede staat te houden.

Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen

Een reguliere vloerreiniger is al voldoende om de gietvloer schoon en hygiënisch te houden. Zo is het aan te raden om geen schoonmaakmiddelen te gebruiken die chloor bevatten. Een sop van water gecombineerd met allesreiniger is vaak al voldoende. Één keer per week de vloer moppen zorgt ervoor dat vuil zich niet kan hechten aan de vloer. Bij enkele vlekken is het verstandig om die direct op te doen, zoals bijvoorbeeld drank met alcohol er in. Alcohol kan namelijk in de vloer trekken, dus wanneer er een glas wijn omvalt, dan kan je het beste de vloer direct opdoen met water en een reinigingsmiddel.

Vilt onder meubels

Een gietvloer is in tegenstelling tot andere vloeren wat gevoeliger voor poten onder een tafel of stoel. Deze kunnen namelijk krassen achter laten die zichtbaar zijn op de vloer. Een heel simpele oplossing daarvoor is het aanbrengen van stukjes vilt onder de stoelpoten en tafelpoten. Deze zijn voor een paar euro in veel winkels te verkrijgen en zorgen ervoor dat je meubel gemakkelijk en krasvrij kunt verplaatsen over een vloer. Deze viltstukjes slijten in de loop van de tijd wel, en daarom zul je deze stukjes vilt gemiddeld één keer per jaar moeten vervangen. Het bedrijf dat jou helpt bij het aanleggen van een vloer kan je meer advies geven over het onderhoud van de vloer.

Author: Jasmijn

Share This Post On