Milieubewust met de kachel van nu!

Vroeger hadden veel huizen een houtkachel, tegenwoordig is de pelletkachel een opkomende trend. Door het gebruik van een soort zaagsel – ook wel pellets genoemd – wordt de pelletkachel voorzien van brandstof. In tegenstelling tot de houtkachel werkt deze kachel op stroom. Met dit duurzame alternatief draag je bij aan een schonere wereld! Deze moderne kachel brengt vele voordelen met zich mee. Het brengt een duurzaam alternatief voor de sfeervolle houtkachel of open haard. Daarnaast wordt er ook een hoog rendement geleverd van ongeveer 90 procent. Ook is er geen schoorsteen nodig en is de installatie vrij eenvoudig. De bouwkundige ingrepen vallen dus reuze mee ten opzichte van een houtkachel! Naast het installatiegemak is de kachel ook makkelijk bedienbaar met een afstandsbediening. Er zijn zelfs soorten die door middel van een SMS aan en uit te zetten zijn. Wij verwarmen met pellets je huis.

Jouw aandeel aan een duurzamere wereld!

Ondanks dat er stroom verbruikt wordt, verbruikt een CV ketel meer stroom. Daarnaast ben je onafhankelijk van de prijsschommelingen van gas. Wel dient er gedacht te worden aan de opslag van pellets. Indien de pelletkachel als vervanger van een houtkachel wordt aangeschaft is dit echter geen probleem. Hout neemt meer ruimte in de pellets. Door de keuze voor een uitstoot verminderende kachel draag je bij aan een schoner milieu! Door houtpellets als brandstof ontstaat er minder CO2-uitstoot ten opzichte van een verwarming op aardgas. Niet alleen draag jij je steentje bij aan het realiseren van een wereld met minder uitstoot, ook ben jij goed voorbereid op de maatregelen van de toekomst. In 2030 moet de uitstoot in Nederland drastisch lager zijn. Om dit te realiseren moeten er is Nederland de nodige maatregelen getroffen worden. Al jaren zijn er plannen en initiatieven om woningen duurzamer te maken, met de aanschaf van een schonere kachel loop jij een stap voor op eventuele wettelijke verplichtingen.

Waar moet je rekening mee houden?

De aanschafprijs varieert per model, de gemiddelde prijs voor de gehele aanschaf ligt rond de 4.000 Euro. Indien je kiest voor een volledige vervanging van de CV ketel, ligt de aanschafsprijs nog 30 procent hoger. Er komen steeds meer aanbieders op de markt, wat mogelijk zal leiden tot het vinden van een leuke korting. Daarnaast is het ook mogelijk om een tweedehands versie aan te schaffen. Indien je voor deze optie gaat, is het raadzaam om na te gaan hoe het met de garantie zit. Doorgaans zit er vijf jaar garantie op een kachel. Indien je niet op de hoogte bent van de verstreken garantie, zou dit zomaar een financiƫle tegenvaller kunnen betekenen. Bij een gloednieuwe aanschaf ben je in ieder geval vijf jaar verzekerd van garantie!

Author: Jasmijn

Share This Post On