Met flexibele steigerbuis bouw je iedere denkbare constructie

Als er veel vraag is naar nieuwbouw en renovatie is er ook veel vraag naar steigerbuis. Steigers zijn immers nodig om veilig op hoogte te kunnen werken. Ladders worden vrijwel nergens meer gebruikt omdat dit niet mag conform aangescherpte ARBO richtlijnen. Niet alleen bouwers maar ook glazenwassers en schilders werken steeds vaker met een, eventueel verrijdbare, steiger die is opgebouwd uit een flexibele steigerbuis constructie.

Zelf steigers bouwen met steigerbuis in op maat afmetingen

Wanneer je aan een project werkt is hier vaak een op maat gemaakte steiger voor nodig. Die kun je huren, maar als je hem vaker nodig hebt dan is het voordeliger om van stevige steigerbuis zelf een steiger te bouwen die precies voldoet aan jouw eisen. Een steigerbuis wordt gemakt om een vooraf bepaald maximaal gewicht te kunnen dragen. Hier moet je dus rekening mee houden bij de belasting van de steiger. Als je een steiger gebruikt voor professionele toepassingen dan moet je voldoen aan de wettelijke voorschriften die gelden voor het bouwen en gebruiken van steigers. Een steiger mag bijvoorbeeld niet hoger zijn dan is toegestaan en moet in sommige gevallen worden gezekerd aan een gebouw. De regels die gelden verschillen per soort steiger en hangen af van het weer.

Steigers bouwen met betrouwbare steigerbuis

Op een steiger zijn mensen aan het werk. Die moeten hun werk veilig kunnen doen. Daarom moet een steiger veiligheidskenmerken hebben waardoor je er veilig op kunt werken. Je moet beschermd worden tegen vallen, uitglijden en natuurlijk moet de steiger onder geen voorwaarde kunnen instorten. Daarom moet steigerbuis ook altijd worden gecontroleerd op scheurtjes en andere beschadigingen voordat een steiger wordt opgebouwd. Bij steigers voor grote bouwprojecten mag deze niet worden betreden voordat een keurmeester de steiger heeft gecontroleerd en deze als veilig heeft gekenmerkt. Dit wordt aangegeven op een label dat aan de steiger wordt bevestigd. Zo weten de medewerkers dat ze de steiger veilig kunnen gebruiken.

Een steigerconstructie op maat

Het grote voordeel van steigerbuis die op maat gemaakt wordt is dat je hiermee op maat een steiger kunt bouwen. Als de steiger bijvoorbeeld tussen twee muren moet passen of als je op een niet standaard hoogte wilt kunnen werken dan is het ideaal om van steigerbuis op maat een steigerconstructie te bouwen. Let hierbij wel goed op de veiligheidsvoorschriften en raadpleeg deze voordat je gaat bouwen. Het is handig om vooraf een tekening te maken van de steiger zodat je weet hoe deze gaat worden. Een deskundige kan aan de hand van zo’n tekening uitrekenen of deze sterk genoeg is en of hij wel of niet gezekerd moet worden.

Bestel nu de beste kwaliteit steigerbuis

Heb je steigerbuis nodig van uitstekende kwaliteit dan kun je die nu direct online bestellen bij Buiskoppelshop.nl. Hier kun je terecht voor steigerbuis op maat en voor alle overige benodigdheden om een veilige steiger te kunnen bouwen. Je kunt je bestelling direct online doorgeven. Uiteraard kun je hier ook terecht voor degelijk en deskundig advies over het bouwen van steigers.

Author: Jasmijn

Share This Post On