Maak je tuin klaar voor de lente

De lente komt er al bijna weer aan! Als één van de mooiste en meest expressieve seizoenen in de tuin, zal de lente er zeker voor zorgen dat alle inspanningen die jij ervoor hebt gedaan perfect wordt beloond. Het hele lenteseizoen is als je dit goed aanpakt een fijne verademing na een typische Nederlandse winter. Want het werk in de tuin is nooit echt klaar.

 

Dus nadat jij met de tips via huisvoormij.nl al jouw binnenactiviteiten afgerond hebt, is het nu de hoogste tijd om nu de mouwen op te stropen en de tuinhandschoenen aan te trekken. We hebben hier speciaal voor jou een lijstje met activiteiten samengesteld om je te helpen de basis voor een wederom fantastisch uitziende tuin te leggen.

De tuin aanharken

 

Het eerste dat je zou willen doen, is alle sporen van de herfst en winter in jouw tuin te verwijderen. Je krijgt immers onvermijdelijk allemaal dode bladeren die het gras of je patio bedekken als je bomen of struiken hebt die niet groenblijvend zijn.

 

Door jouw gras te harken ziet het er niet alleen netter uit, maar het zorgt er ook voor dat de zon weer direct op het gras kan schijnen. Zo kan de grond zich optimaal aanpassen waardoor er weer nieuwe grassprieten kunnen groeien.

Het gras maaien

 

Je gazon grasmaaien is bovendien een must. Want als jij jouw gras niet na de winter maait, dan zal het er lelijk uitzien en zullen er evenzo geen gezonde nieuwe grassprieten groeien. Het zal daarnaast ook nuttig zijn om, nadat je hebt gemaaid, wat extra graszaden te zaaien. Zo kan je de gebieden waar het gras door vochtig of koud weer is afgestorven, weer wat voller of dikker maken.

De grasranden bijwerken

 

Door al het vochtige weer van de herfst en winter kan de grond in je bloembedden simpel met jouw grasveld versmelten. Dus wil je het voor de aankomende lente zeker weer een frisse en moderne look schenken.

 

Een kantensnijder snijdt gemakkelijk alle oude grasranden rondom jouw bloembedden weg, waardoor je weer duidelijke en rechte lijnen te zien krijgt. Zo’n grastrimmer helpt je eveneens om al die moeilijk bereikbare plaatsen te bereiken waar jouw grasmaaier niet bij kan.

Overgroeide takken snoeien

 

Jouw winterharde planten en struiken kunnen ondanks het koude weer in de winter een lekkere warboel worden. Je kunt eenvoudig allerlei soorten heggenscharen en kleinere snoeischaren gebruiken om alle overgroeide takken weer naar nette vormen terug te brengen. Dit zorgt absoluut voor een veel gezonde groei in de lente, zodat al je planten er een stuk voller uit zullen zien.

Nieuwe vaste planten plaatsen

 

Breng wat extra kleur in jouw tuin door nieuwe vaste planten te planten. Het liefst allerhande bloemen en planten die de hele lente en zomer kunnen bloeien. De gulden sleutelbloemen, elfenbloemen en wolfsmelk zijn allemaal geweldige fleurrijke opties voor in de tuin en bloeien zelfs op schaduwrijke plekken. 

 

Zoals de meeste dingen in het leven, is er een moeilijke en gemakkelijke manier om dingen voor elkaar te krijgen. En dat geldt ook voor hoe jij je tuin lente- en zomerklaar kunt maken. Maar met onze bovengenoemde lentetuin tips bereid je jouw tuin zeer aangenaam voor om er in de aankomende maanden weer veel plezier aan te beleven!

Author: Jasmijn

Share This Post On