Leer waxen

U heeft thuis een mooie leren bank of het interieur van uw auto is van leer? Dan is het belangrijk dit goed te behandelen. Bij leer is goed onderhoud het halve werk. Daarom is het heel belangrijk om leer te waxen. Doet u dit niet dan zal de pracht van het leder al snel vervagen. Een goed product om hierbij te gebruiken is Old Saddle Wax.

 

Waarom leer waxen?

Nieuw leer is voorzien van een finishlaag. Deze laag zorgt ervoor dat het leer voorzien is van alle voedingsstoffen die het nodig heeft. Door gebruik, UV-licht en de aard van leer zelf is het nodig deze laag in stand te houden. Gebeurdt dit niet dan zal het leer uitdrogen, verouderen en in het ergste geval gaan scheuren. Hierbij verdwijnt de glans en de zachtheid van het leer.texture-1164932_640

Hoe kun je leer waxen?

Om het leer goed te kunnen waxen, moet je het eerst schoonmaken. Daarna doe je de wax op een zachte doek en breng je dit aan op het te behandelen voorwerp. Zorg ervoor dat je de wax heel goed uitwrijft, want te veel wax is ook niet goed. Als je het gehele oppervlak hebt behandeld, laat je dit een half uur drogen. Hierna wrijf je het leer nogmaals op met een schone doek. Dit herhaal je 3 tot 5 keer per jaar.

Let bij het aanschaffen van de wax op de juiste kleur. Ook is het raadzaam om de wax op een onopvallende plek eerst uit te proberen.

 

Zoals u kunt lezen is het niet moeilijk om leer goed te onderhouden, vloeronderhoud is moeilijker, maar wel heel belangrijk. Om het nog makkelijker te maken kunt u Old Saddle Wax gebruiken. Dit is wax van goede kwaliteit, waardoor u zeker weet dat het waxen van uw leer de duurzaamheid ervan verlengt.

Author: Jasmijn

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.