Last van muizen? Tips voor bestrijden

Een muis kan eenvoudig het huis binnen komen. Het heeft maar een klein gaatje nodig om het huis binnen te komen. Maar hier zitten wij mensen niet op te wachten. Daarom geven wij tips hoe je muizen in je woning kunt bestrijden en hoe je ze kunt voorkomen. Lees snel verder.

Het probleem van muizen

Moge muizen voor de natuur hele nuttige dieren zijn; je hebt ze liever niet in je huis. Het zijn kleine dieren met een sterk gehoor en een goede reuk, dat voornamelijk in gedurende nacht bezig is. Muizen bevinden zich graag in de keuken, spouwmuren en op zolder. Een muis lijkt op het eerste oog onschuldig, maar dat is niet helemaal waar. Het kan eenvoudig ziektekiemen via uitwerpselen verspreiden, waardoor wij mensen besmet kunnen raken. Bovendien heeft het scherpe voortanden waar het eenvoudig kabels etc. kan doorbijten tot brand als gevolg.

Kortom, gezien de problemen die muizen kunnen veroorzaken zijn we het er waarschijnlijk over eens dat we ze liever niet in ons huis of tuin hebben. Je kunt muizen zelf voorkomen door je huis schoon te houden, voedselresten te mijden of door een kat te nemen als huisdier.

Hoe kun je muizen bestrijden?

Wanneer ja al last hebt van muizen, kun je deze bestrijden met verschillende hulpmiddelen. Zo kun je een muizenklem kopen, wat over het algemeen als de meest ondiervriendelijke manier wordt gezien, omdat de muis komt te overlijden. Wanneer je voor een diervriendelijkere methode wilt kiezen om de muizen te bestrijden, kun je kiezen voor ultrasone geluiden. Deze geluiden kunen wij mensen niet horen, maar zijn voor muizen zeer onverdraaglijk. Meer weter over het bestrijden van muizen? Bezoek dan muizen bestrijden.

Author: Jasmijn

Share This Post On