Een eigen huis bouwen: welke stappen?

Een eigen huis bouwen: welke stappen moeten er dan genomen worden?
Een eigen huis bouwen is voor veel mensen een droom die uitkomt. Uiteraard komt er heel wat bij kijken en moeten er verschillende stappen genomen worden om deze droom ook echt te kunnen realiseren. De eerste twee stappen zijn het zoeken naar een mooi stukje bouwgrond en daarnaast het laten berekenen van het financiële plaatje. Dat is niet geheel onbelangrijk want je moet wel genoeg hypotheek en een zogeheten bouwdepot kunnen krijgen of aan kunnen vragen. Heb je een mooi stukje bouwgrond gevonden en kunnen kopen dan is de volgende stap een afspraak maken met een architect. Om daadwerkelijk een huis te kunnen bouwen heb je een bouwtekening nodig hiermee kun je de volgend stap zetten de bouwvergunning aanvragen. Het kan soms een tijdje duren voor dat de bouwtekening wordt goed gekeurd door de gemeente, soms zijn er nog wat kleine aanpassingen nodig. Nu je toch even moet wachten heb je de tijd om een goede aannemer te zoeken voor het bouwen van je huis. Je kunt het helemaal aan de aannemer overlaten, maar je kan er ook voor kiezen om sommige onderdelen van de bouw zelf te doen. Maak hierover dan gelijk goede afspraken met de aannemer en wat ook niet onbelangrijk is zet alle gemaakte afspraken op papier.

De volgende stappen bij het bouwen van een eigen huis

Je hebt een aannemer gevonden en afspraken gemaakt. Zodra de bouw vergunning binnen is kan de aannemer beginnen. De volgende stap is het uitzoeken van onder andere metselstenen. tegels, dakpannen de keuken en badkamer. Ook al heb je de keuken nog niet direct nodig. Het is wel fijn om dat nu te doen. Je hebt nu nog alle tijd om je op het gebied van keukens en badkamers te oriënteren. Bovendien heb je ook te maken met levertijden. Door tijdig alles uit te zoeken en te bestellen verloopt het bouwen van je eigen woning voorspoedig. Op deze manier voorkom je ook dat bijvoorbeeld de aannemer niet verder kan omdat de bestelde spullen nog niet geleverd kunnen worden.

Author: Jasmijn

Share This Post On

1 Comment

  1. Het inderdaad verstandig om tegen de tijd dat je je bouwtekening hebt ingedient, ook op zoek te gaan naar een goede aannemer. Zelf heb ik gemerkt dat goede aannemers vaak helemaal volgeboekt zijn voor het grootste gedeelte van het jaar. Het is dus zaak dat je zo snel mogelijk een planning rond kan krijgen.

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *