Kipper: wat zijn de voordelen van dit type aanhangwagen?

Wat is een Kipper aanhangwagen en wat zijn de voordelen ervan? Dat vraag je je waarschijnlijk wel af tijdens je zoektocht naar de perfecte aanhangwagen. In dit artikel wordt alles uitgelegd over de kipper aanhangwagen.

 

De kipper is een ontzettend populaire aanhanger die vooral stratenmakers, bouwbedrijven, loonbedrijven of hoveniers aanschaffen. Nu vraag je wellicht af waardoor dat dan komt. De kipper heeft een laadbak die kan kantelen. Zo kun je gemakkelijk tuinafval, zand of stenen ergens lossen. Je voorkomt zo dat je rugklachten krijgt of tijd verliest.

Wat is precies een kipper?

Zoals hierboven al uitgelegd kun je met de kipper de laadbak door middel van meertraps hydraulische cilinder omhoog doen. Hierdoor komt de back schuin te staan en dan kun jij eenvoudig de lading lossen. Zelf hoef jij weinig te doen want de aanhanger kan door middel van een handpomp of een elektrische pomp de back omhoog doen. Vooral op het bulk gebied is de kipper een parel. Denk aan puin, zand, stenen, grind of brandhout. Deze zware materialen zijn gemakkelijk te transporteren.

De voordelen van een kipper

Dus waarom moet je dan een kipper aanschaffen? Wat zijn de voordelen van een kipper aanhangwagen? Ten eerste is de kipper super veelzijdig. Dat is echter ook wel de belangrijkste reden. Dit komt natuurlijk doordat de aanhangwagen kan kiepen en dat is voor sommige bedrijven super handig. Daarnaast kun je hem ook inzetten als machinetransporter. Nog een pluspunt is dat de kipper je veel tijd zal besparen. Het kost de kipper slechts twee minuten om de lading te lossen. Daarnaast heeft de kipper ook een lange levensduur. Als je er een aanschaft van een goede kwaliteit dat kun je er ruim 10 jaar mee. Dit is dan ook zonder reparatiekosten. Als jij gaat voor een HAPERT Kipper aanhangwagen dan weet je zeker dat je goed zit.

 

Author: Jasmijn

Share This Post On