Kennismaken met Groendakspecialist

Vandaag maken we kennis met Groendakspecialist.nl en eigenaar Gert-Jan. Gert-Jan zal vertellen over zijn bedrijf en zijn product; het steeds populair wordender groendak.

Wat is een groendak?

Gert-Jan begint ermee dat het voor steeds meer mensen duidelijk begint te worden wat nou eigenlijk een groendak is en wat de voordelen ervan zijn. Heel kort door de bocht gezegd is een groendak een veel gevallen een begroeiing welke uit verschillende sedumplanten bestaat en wordt aangelegd op een plat of licht hellend dak. Een dergelijk groendak met sedum planten wordt ook wel aangeduid als een extensief groendak. Een extensief groendak behoeft weinig onderhoud.

Naast het extensieve groendak heb je ook nog het intensieve groendak. Het intensieve groen dak is een set van planten, struiken en soms zelf bomen welke een begroeiing vormen op een dak. In tegenstelling tot het extensieve groendak behoeft een intensief groendak wel veel onderhoud, zoals je misschien zult begrijpen.

Waarom zijn groendak zo populair?

Groendaken zijn op dit moment erg populair onder de mensen, dat komt doordat er urgentie ontstaat; zowel vanuit de mensen zelf als vanuit de gemeenten. Mensen zien in dat we nu iets moeten doen om de natuur te helpen. Vanuit de gemeenten wordt ingezien dat een groen dak erg goed kan helpen bij toekomstige problemen en veel voordelen heeft, zoals waterberging tegen het voorkomen van de overbelasting van rioleringssystemen.

Wat doet Groendakspecialist?

Groendakspecialist is eigenlijk ontstaan op het moment dat we zagen dat de vraag naar specifiek groendaken een grote vlucht nam. Er waren nog niet veel bedrijven die zich enkel met groene daken bezighielden. Het waren voornamelijk de hoveniers en de dakdekkers die het erbij deden.

Dat kon en moest anders, vonden wij. Een groendak is namelijk een specifiek product waar je gespecialiseerde kennis over moet hebben om een kwalitatief product te kunnen leveren.

Ontzorging van A tot Z

Binnen ons bedrijf leggen we de nadruk op ontzorging. Wij komen bij je langs voor een dakinspectie, en vanaf dat moment regelen we eigenlijk alles voor je, gaat Gert-Jan verder. Subsidie regelen, de aanleg van het groendak en onderhoud regelen we allemaal voor je.

 

Tijdens de dakinspectie begint dat eigenlijk allemaal al; je krijgt van ons dan een vrijblijvend advies met eventueel geschikte groendak soorten voor bij jou op het dak. We vinden het belangrijk om mensen (vrijblijvend) te informeren over de voordelen en eventuele nadelen van een groen dak.

 

Author: Jasmijn

Share This Post On