Je tuin goed beveiligen

Je hebt talloze uren en zeker geld geïnvesteerd om van jouw tuin de perfecte buitenruimte te maken die past bij jouw levensstijl. En het laatste wat je nodig hebt is een inbreker die jouw tuin vernietigd en dure planten steelt. Het is belangrijk dat je niet alleen aan de beveiliging van jouw huis denkt, maar ook aan die van je tuin. Ben je nog niet overtuigd, om ook camerasystemen in je tuin te plaatsen, hier zijn enkele redenen.

Waarom moet je je tuin beveiligen?

  1. Geen inbrekers

Wanneer je jouw tuin beveiligd, zal je geen last hebben van inbrekers. Jouw dure planten en tuinmeubilair blijven bespaart. Planten kost veel energie en geld, je zou toch niet willen dat het vernietigd of weggedragen wordt?

  1. Gemoedrust

Laat de tuin ook beveiligen voor je eigen gemoedrust. De meeste tuinen zijn verbonden aan het huis. Het is belangrijk dat je alle in-en uitgangen van je huis goed beveiligd. En wanneer je weet je dat je mooie planten veilig zijn, voel je je ook goed.

  1. Vermeerder de waarde van je tuin

Met goede beveiligingssystemen vermeerder je de waarde van je tuin en huis. Bij een verkoop zul je profiteren van de voordelen.

  1. De tuin mooier maken

Met beveiliging kan je jouw tuin mooier maken. Denk aan het plaatsen van een nieuw hekwerk, dat niet alleen veiligheid biedt maar ook een mooie uitstraling. Of aan de verlichting van de tuin, die het een ander uitzicht geeft in de nacht, terwijl de lichten geplaatst zijn om dieven af te schrikken.

Hoe kan je jouw tuin beveiligen?

  1. Poorten sluiten

Als je vanaf de zijkant of achterkant van het huis toegang hebt tot jouw tuin, heb je een sterke, afsluitbare poort nodig. Tuinpoorten moeten minstens dezelfde hoogte hebben als het hek, met de scharnieren stevig bevestigd aan de poortpalen. Het beste type hangslot dat je kunt gebruiken, is een rechte beugel of een hangslot, omdat het moeilijk is voor dieven om door te snijden. Stevige sloten helpen de veiligheid garanderen.

  1. Plaats verlichting en camera’s

Investeer in buitenverlichting aan de voor- en achterkant van het huis om dieven die jouw tuin binnenkomen te ontmoedigen. Een CCTV-camera en beweging detecterende lichten zijn de grootste afschrikmiddelen bij het proberen in te breken. Geef borden weer die reclame maken voor jouw beveiligingsmaatregelen. Als extra zekerheid zal je ook nog over kunnen gaan op mobiele surveillance.

  1. Houd je tuin netjes

Het opbergen van tuingereedschap kan ervoor zorgen dat dieven ze niet meer gebruiken om een slot te forceren, ramen te breken of, als je een ladder buitenlaat, toegang te krijgen tot ramen boven.

  1. Voeg grind in de tuin

Overweeg om grindpaden of gebieden te gebruiken die indringers moeten oversteken (je kunt niet rustig over grind lopen!), Dit zal je waarschuwen voor hun aanwezigheid. Er zijn nu veel soorten decoratieve producten van grind verkrijgbaar, die jouw tuin aantrekkelijk maken, maar ook alert houden voor inbrekers.

Author: Jasmijn

Share This Post On