Is het mogelijk om een huis te kopen zonder eigen geld in te brengen?

Deze vraag is voor starters een veel voorkomende vraag, want veel jong volwassen willen het huis uit. Maar helaas kunnen ze het geld niet bij elkaar vinden om een geheel huis te kunnen betalen zomaar uit eigen zak. Daarnaast komt ook nog eens hun studieschuld om de hoek kijken als ze willen gaan kopen. Maar zijn er Ć¼berhaupt opties om huizen te kopen zonder dat je eigen geld hoeft in te brengen? In deze blog proberen we jou meer duidelijkheid te geven over deze kwestie.

Wat zijn de verschillende opties?

Er zijn verschillende opties die jij als beginnende huizenmarkt zoeker gebruik van kunt maken. Je kunt bijvoorbeeld een huis kopen samen met je ouders tot vier personen. Een huis kopen met je broer of zus, met vrienden en kennissen tot vier personen en nog veel meer. Maar als je helemaal op jezelf wil gaan, is het handig om sowieso te kijken hoeveel je kan lenen bij de bank met het inkomen wat je nu hebt. Straks is de taxatiewaarde je beste vriend, want als je een gok doet op 310.000 euro en het is hoger, dan hoef je dat extra bedrag niet te betalen.

Overbieden is nu de norm geworden

Helaas is het nu gewoon het feit dat het lastig is om een huis ergens te vinden in deze tijd. De prijzen zijn niet normaal hoog voor starters en daarbij is er veel meer vraag dan dat er aanbod is. Daarbij is het nu bijna de norm geworden dat je moet overbieden over de vraagprijs, anders heb je als koper geen schijn van kans. Het voordeel is nu wel dat een hypotheek nemen een stuk goedkoper is door de lage rente.

Het moeilijk om nu een huis te vinden

We zeiden het al, de huizenmarkt staat een beetje op zijn kop. Ook door corona heeft de huizenmarkt een draai in de economie gemaakt. Maar we blijven hoop hebben dat alles hopelijk langzaam weer naar beneden gaat en zodat jij als starter aan de slag kan met je nieuwe leven, in je nieuwe huis.

Author: Jasmijn

Share This Post On