Interieurinspiratie voor houten jaloezieen

Eindelijk is het zo ver: je gaat verhuizen! De een vindt het geweldig en de ander blijft het voor zich uitstellen. Maar toch moet het gebeuren. Je hebt alles voor elkaar, alleen de gordijnen moeten nog. En dan moet je even goed opletten, want in een badkamer gordijnen hangen is geen goed idee. En wist je dat er veel betere alternatieven zijn voor stoffen gordijnen? Doe in dit artikel inspiratie op voor houten jaloezieen en maak het verhuizen een stuk leuker!

 

Verschillende maten en kleuren

Houten jaloezieen komen in verschillende maten voor. Zorg ervoor dat je de juiste maat kiest of vraag advies aan iemand die er verstand van heeft. In een keer de goede maat kan een hoop werk schelen. Tijdens de verhuizing zit je er natuurlijk niet op te wachten dat je terug naar de bouwmarkt moet voor de juiste maten. Het zal je verbazen in hoeveel kleuren houten jaloezieen verkocht worden. De keuze is geheel aan jou. Vaak is het een kwestie van smaak, maar de kleuren kunnen ook wel voordelen met zich meebrengen. Een zwarte kleur trekt warmte aan, waardoor de lamellen erg heet kunnen worden in de zomer. Daarnaast zorgt een witte kleur juist voor wat meer verkoeling. Maar dit is maar in kleine mate. De lamellen zorgen er sowieso voor dat je kamer in de winter de warmte binnen houdt en in de zomer de warmte buiten.

 

Verschillende prijzen

Houten jaloezieen hoeven niet duur te zijn. Maar let wel goed op, want goedkoop betekent soms duurkoop. Sommige prijzen zijn nou eenmaal te mooi om waar te zijn, hoe graag je het ook zou willen geloven. Als je voor een goede kwaliteit wilt gaan, kunnen ze soms aan de dure kant zijn. Maar je doet er jaren mee, zolang je er zuinig op bent. Toch betaal je soms ook voor het merk, en dat is zonde. Sommige merken maken de jaloezieen extra duur, omdat ze heel populair in de markt liggen. Die extra prijs is natuurlijk niet nodig. Liever een onbekend merk met een degelijke prijs!

Author: Jasmijn

Share This Post On