Ik wil een loungeset aanschaffen, waar moet ik op letten?

Tegenwoordig zie je ze steeds vaker in de tuin, de loungesets. Hoe voegt zeker wat toe aan het comfort van je leefruimte, eigenlijk wordt het bijna een verlenging van je woonkamer. Vooral als de temperaturen wat hoger zijn kan je optimaal genieten van een loungeset. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij de aanschaf van een loungeset, hieronder kan je een paar praktische tips vinden.

Tuinsets zijn te vinden in verschillende maten en materialen, het is dus belangrijk om je goed te oriënteren voordat je een keuze hierin maakt. Wil je een loungeset die onderhoudsarm is? Dan kan je je keuze het best laten vallen op een loungeset van kunststof of outdoor textiel. Hecht je meer waarde aan een warme uitstraling, dan is een houten set een mooie keuze.

Houten meubilair vergt iets meer onderhoud dan een kunststoffen   set, het blijft natuurlijk een houtproduct. Het best is om een houten loungeset één keer per jaar te behandelen met een protector of beits naar keuze.

Een kunststoffen set behoeft veel minder onderhoud, dit omdat plastic of het behandelde metaal, niet corrosief is. Het zal dus niet roesten of broos worden. Wel wordt geadviseerd om in de winterperiode de set, of het nu hout of kunststof, deze af te dekken met een beschermhoes.

Author: Jasmijn

Share This Post On