Houten speeltoestellen vormen een educatief en groen schoolplein voor kinderen

Het lekkere weer komt er weer aan. Kinderen in de scholen kunnen niet wachten om naar buiten te gaan en te om gaan spelen in het zonnige weer. De belschool gaat dan eindelijk, de kinderen rennen naar buiten en binnen de kortste keren zijn de houten speeltoestellen helemaal vol met hangende, klimmende en spelende kinderen. De juffen, meesters en ouders kijken vanaf een afstandje toe hoe de kinderen veel plezier met elkaar beleven. De kinderen vinden de houten speeltoestellen helemaal geweldig. Hoe kan het nou dat kinderen zoveel plezier beleven op speeltoestellen en heeft dat ook gevolgen op de prestaties van de kinderen? Lees snel verder en kom er ook achter waarom steeds meer scholen voor houten speeltoestellen kiezen dan voor metalen speeltoestellen.

Houten speeltoestellen boven metalen toestellen

Vroeger kozen scholen vaak ervoor om metalen speeltoestellen te gebruiken, want metalen toestellen hebben het voordeel dat ze jaren meegaan door het sterke materiaal. Je krijgt geen last van barsten of scheuren en zijn ze vaak minder vatbaar voor vuil en bacteriën. Echter zien we toch dat veel scholen of andere instellingen kiezen voor een groen schoolplein. Op deze schoolpleinen zie je met name houten speeltoestellen, veel natuurlijke toestellen en veel groen . Scholen kiezen ook voor houten speeltoestellen op een speelplein, omdat het een duurzame keuze is. Het is recyclebaar, milieuvriendelijk en CO2 neutraal. Ook krijg je van houten speeltoestellen een robuuste, authentieke, natuurlijke look en gaat het ook nog eens jaren- en jarenlang mee.

Kinderen presteren beter

Buitenspelen is gezond. Zo is bewezen dat kinderen die buitenspelen en veel bewegen beter presteren met bijvoorbeeld rekenen, taal of lezen. Daarnaast is het ook goed voor de ontwikkeling van het evenwicht, behendigheid, motoriek en de coördinatie. Ook verbeteren, kinderen als ze samen spelen met hun vriendjes of vriendinnetjes, hun sociale vaardigheden. Daarom is het ook niet heel gek dat we bijna op elk schoolplein al wel een speeltoestel zien staan.

Dé oplossing voor een groen schoolplein

Houten speeltoestellen op een schoolplein: dé oplossing voor een educatief en groen schoolplein. Het hout van de speeltoestellen wordt mooier gedurende de jaren, is flexibeler voor eventuele uitbreidingen van de toestellen, heeft zeer mooie ethische eigenschappen en is beperkt beïnvloedbaar door temperatuur. Maar het allerbelangrijkste is nog dat de kinderen hierdoor met enorm veel plezier buiten kunnen spelen en zichzelf kunnen ontwikkelen.

Author: Jasmijn

Share This Post On