Houten of stalen deuren?

Of je nu op zoek bent naar een nieuw huis of er zelf een bouwt, een vaak over het hoofd gezien kenmerk dat het ene huis altijd onderscheidt van het andere, is de deur. Het bepaalt de sfeer voor je huis en het is een van de eerste functies waarmee elke bezoeker van je huis te maken krijgt. De deuren die voor een woning worden gekozen, hebben zowel functionele als esthetische doeleinden. Het materiaal dat je voor uw deur kiest, moet bestand zijn tegen een stootje en er natuurlijk erg stijlvol uitzien. Staal en hout zijn standaardmaterialen omdat beide een solide, duurzame keuze zijn.

Houd het budget van je project in gedachten

De kosten van een deur zijn afhankelijk van verschillende andere factoren. Welk materiaal je ook kiest, zoek een deur met een nauwsluitend kozijn en energiezuinige kernen. Het uiterlijk en de sterkte van houten deuren hebben een prijs, maar ze zijn kwetsbaar voor rot, afbladderen en kromtrekken en kunnen na verloop van tijd hun isolerende eigenschappen verliezen, terwijl stalen deuren precies het tegenovergestelde zijn. Ze hebben speciale lijmen of thermische barrières die warmte- en koudeoverdracht tot een minimum beperken. Ze hebben nauwelijks kostbaar onderhoud nodig. Dat bespaart u op de lange termijn veel roepie aan reparaties en onderhoud. Stalen deuren zijn doorgaans energiezuiniger dan hout omdat ze hogere isolatiewaarden hebben.

Het onderhoud van de deuren

Een stalen toegangsdeur biedt minder onderhoud om een deur in goede staat te houden, maar vereist wel periodiek opnieuw schilderen om het staal te beschermen tegen vocht, wat tot roest kan leiden. Houten deuren moeten doorgaans elke één tot twee jaar opnieuw worden afgewerkt en moeten volledig worden gecoat, inclusief de zijkanten, boven- en onderkant. Stalen deur neemt geen vocht op zoals hout, dus problemen met kromtrekken en afbladderen van verf zullen niet optreden. Hoewel houten deuren meer onderhoud vergen, zijn ze gemakkelijker te repareren dan staal.

De schoonheid en veelzijdigheid van een stalen schuifdeur en houten deuren

De schoonheid en veelzijdigheid van houten deuren is misschien wel hun grootste voordeel. Hout is een natuurlijk materiaal dat een uitnodigende entree creëert en het kan in elke gewenste kleur worden geverfd. Aan de andere kant bootst een stalen schuifdeur op overtuigende wijze het uiterlijk van een houten deur na. De gladde reliëfeenheden zien er klassiek elegant uit en zijn zeer geschikt voor huizen met een traditioneel ontwerp.

Author: Jasmijn

Share This Post On