Hoe zorg je ervoor dat je de beste kasten uitkiest?

Op een bepaald moment is het tijd om op te ruimen. Bijvoorbeeld na de feestdagen of omdat je je spullen wilt ordenen. Misschien breng je wat naar de kringloop of besluit je om het toch te houden. Kasten in huis zijn dus onmisbaar. In de eerste plaats zijn het functionele meubelstukken waar je je bezittingen kunt opslaan. Daarnaast hebben kasten ook enigszins een decoratieve waarde. Hoe zorg je er nu voor dat je de beste kasten koopt?

Wat is het doel van de kast?

Hoe simpel een kast ook lijkt, deze meubelstukken kunnen wel degelijk een bepaalde functie hebben. Iedere kast kan een ander doel dienen. Zo zijn er bijvoorbeeld kasten die slechts een decoratieve waarde hebben. Hier zijn buffetkasten en dressoirs een goed voorbeeld van. Dit kan de plek zijn om mooie erfstukken of accessoires met emotionele waarde te stallen.

Er zijn echter ook kasten die dienen voor de opslag van spullen. Bijvoorbeeld kledingkasten en boekenkasten. Dus voordat je een kast koopt, is het handig om van tevoren het doel te bepalen. Want speelgoed opbergen in een decoratief dressoir wordt immers een lastige opgave.

Kies een kast met het juiste formaat

Idealiter, lijkt een grote kast de meeste voordelen te hebben. Hier kunnen immers veel spullen in opgeslagen worden. Het kan gaan om kleding en speelgoed, maar ook woondecoraties. Nu kunnen té grote kasten verschillende haken en ogen hebben.

Want een kast die te groot is voor de ruimte, kan ervoor zorgen dat er geen tot weinig loopruimte overblijft. Bovendien kan zo’n kolossale kast ervoor zorgen dat de ruimte of kamer een stuk kleiner lijkt. En een kast die te klein is? Dan creëer je het tegenovergestelde effect. Daarom is het handig om eerst de ideale plek van de kast te bepalen en daar het juiste formaat op te baseren. Vergeet ook niet om naar de hoogte te kijken.

Bekijk altijd meer exemplaren

Heb je geen inspiratie of weet je niet welke stijl je ambieert? Dan is het een aanrader om meer exemplaren te bekijken. Op deze manier is het mogelijk om verschillende stijlen af te strepen. Je komt erachter wat je mooi vindt en wat goed bij je interieur zou kunnen aansluiten. Bij een webshop als www.intenswonen.nl kun je uitgebreid een kijkje nemen.

Is er ruimte voor decoratie?

Naast de opbergcapaciteit, zijn de meeste kasten ook decoratieve meubelstukken. Het kan lege plekken opvullen en de gehele meubel inboedel tot een prachtig geheel maken. Vraag jezelf af, of je de kast verder wilt aankleden. Bijvoorbeeld met een vaas met bloemen of fotolijstjes. Als je dit wil, dan is het handig dat hier ruimte voor is. Een breed blad is dus geboden. Wanneer je deze wens niet hebt, is het niet noodzakelijk om hier rekening mee te houden.

Samengevat: Zo koop je de mooiste kast

Kasten hebben opbergcapaciteit en kunnen dienen als een prachtige blikvanger. Maar voordat je een kast koopt, moet je wel weten waar deze voor gaat dienen. Gelukkig zijn er verschillende soorten, die kunnen aansluiten bij ieders wensen.

Author: Jasmijn

Share This Post On