Hoe plinten in verstek zagen?

Als je een vloer hebt gelegd ontkom je er niet aan om ook plinten of MDF plinten te monteren. Het monteren van plinten maakt het geheel helemaal af en het is tevens ook nog functioneel, je kan namelijk ook diverse kabels er in wegwerken.

Om de plinten helemaal strak te monteren kan je deze het best in verstek zagen. Dat wil zeggen, de uiteindes in een hoek van 45 graden zagen, zodat waar de plinten samenkomen een mooie hoek van 90 graden vormen.

Eerst moet je de lengte van de muur opmeten en daar tel je dan nog de dikte van de plint bij op. Teken dit af op de plint en zaag hem in een verstekbak precies in een hoek van 45 graden. Als het goed is heb je nu een plint welke aan de voorkant dikker is dan aan de achterkant. De korte kant komt nu ook precies op de hoek van de muur.

Pak nu de volgende plint en hoe deze tegen het uiteinde van de vorige plint aan, teken hem daar af en zaag deze ook in verstek. Houd hier wel rekening mee dat het voor kan komen dat niet alle muren in een woning kaarsrecht zijn. Dus soms zal je nog wat langer moeten passen en meten om dit helemaal strak af te werken.

Author: Jasmijn

Share This Post On