Hoe oriënteer je het beste naar een droomwoning?

Je perfecte woning vinden kan een hele klus zijn. Nadat je je financiën op orde hebt en precies weet wat je kunt lenen, kan de zoektocht gaan beginnen. Natuurlijk kun je een makelaar inschakelen om voor jou te gaan zoeken, maar je kunt ook zelf op zoek gaan naar je droomwoning. Met onderstaande tips wordt de zoektocht je gelijk een stuk gemakkelijker gemaakt!

Eenaankoopmakelaar inschakelen

Als je zelf geen zin of tijd hebt om op zoek te gaan naar je droomwoning, dan is het mogelijk om een makelaar in te schakelen. Een aankoopmakelaar kent de lokale markt goed en kan daarom een goede inschatting maken van wat er met jouw budget mogelijk is. Een makelaar kan ook een bod voor je plaatsen en de onderhandelingen regelen, wat eveneens een hoop tijd kan schelen. Houd er wel rekening mee dat het inschakelen van een aankoopmakelaar geld kost. Meestal variëren de kosten tussen de 1% en de 2% van de koopsom van het huis. 

Zelf op zoek gaan via internet

Wil je geen extra geld uitgeven aan een makelaar? Of vind je het zelf gewoon leuk om op zoek te gaan naar huizen? Dan kun je verschillende websites afstruinen om het aanbod op de woningmarkt te bekijken. Er zijn verschillende soorten websites met andere soorten woningaanbod. Zo zullen er websites zijn die vooral een aanbod van de regio laten zien, terwijl anderen een zo’n breed mogelijk aanbod hebben. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een mooie nieuwbouwwoning in het Groene Hart? Neem dan eens een kijkje op NieuwWonenGroenHart om de mogelijkheden te bekijken.

Stel alerts in en houd woningnieuws in de gaten

Om je droomwoning te vinden, zul je veel tijd in de zoektocht moeten stoppen. Aangezien er een krapte is op de huizenmarkt, worden woningen snel verkocht. Stel daarom alerts in voor als er nieuwe huizen worden aangeboden in jouw regio. Zo krijg je bijvoorbeeld een melding via e-mail en zie je het snel als er iets beschikbaar is. Houd ook woningsites in de gaten met nieuws over nieuwe projecten. Zo kun je bijvoorbeeld als een van de eerste inschrijven op een nieuwbouwproject om je kansen te vergroten. Klik hier om je woonwensen in te vullen en als eerste op de hoogte te zijn wanneer er een woning beschikbaar is met de eigenschappen die je hebt ingevuld. 

Plan een bezichtiging

Als je geïnteresseerd bent in een woning is het taak om zo snel mogelijk een bezichtiging te plannen. Het heeft geen zin om eerst nog een week na te denken en te twijfelen, aangezien de kans groot is dat de woning dan al verkocht is. Regel zo snel mogelijk een bezichtiging om je kansen te vergroten jouw droomwoning te vinden. 

Author: Jasmijn

Share This Post On