Hoe moet je een leuk verrassingsfeest geven?

Is er binnenkort iemand jarig en wil je die persoon helemaal gelukkig maken met een leuk feestje? Dan is een verassingsfeest een van de leukste verjaardagsfeestjes die je kan organiseren. Maar hoe kan je dit nou het best doen? Het feestje, nou ja zoals de naam zegt, moet natuurlijk een complete verassing blijven. Het is best lastig, je moet veel regelen en dat zonder dat je jarige er achter komt. Met deze tips helpen wij je alvast een stuk op weg!

Zet een budget vast

Net zo als ieder ander feestje is het slim om te bedenken wat het budget is. Meestal regelt de jarige zelf dat alles in huis is, maar deze keer niet. Er moet eten, drinken, decoraties, muziek en meer geregeld worden en dit soort kosten tellen snel op. Als je een echt groot feest wilt organiseren moet je misschien ook nog wel extra meubilair of een partytent huren. Daarom kan je het best gelijk een maximaal budget vast stellen en de kosten met meer mensen delen. Zorg dat je natuurlijk ook genoeg geld over houdt om een cadeautje voor de jarige te kopen!

Plan de grote dag lang van te voren

Een van de lastigste dingen wanneer je een feestje organiseert is het kiezen van de juiste datum. Iedereen heeft het altijd druk en meestal heeft iedereen al maanden van tevoren een drukke agenda. Het natuurlijk essentieel dat de jarige zelf ook op die dag vrij is Plan bijvoorbeeld iets in met de jarige op die dag, het moet natuurlijk niet te verdacht zijn dus zorg ervoor dat het iets is wat je normaalgesproken ook zou doen. Het is natuurlijk ook fijn voor de gasten als ze weten welke dag ze vrij moeten houden.

Geen last minute gedoe

Als het zo ver is om het feestje te geven kan je het best een strakke planning hebben. Er moet veel geregeld worden, van het ophangen van de decoratie tot het klaarzetten van eten en drinken. Maak een duidelijke taakverdeling en begin op tijd. Zo voorkom je dat je zelf last minute niet voor een onplezierige verassing staat!

Eeeeeeen…… Surprise!!!

Een surprise party is natuurlijk geen verrassing als de jarige het al weet. Zorg dat iedereen die meehelpt en die uitgenodigd is het niet per ongeluk door verteld. Let ook goed op dat je geen “gevoelige informatie” laat rond slingeren. Het zou zonde zijn als de jarige het ontdekt omdat er ergens een uitnodiging ligt of omdat hij of zij een mailtje leest.

Author: Jasmijn

Share This Post On