Hoe meet je je sofa om ervoor te zorgen dat het zeker bij je thuis naar binnen kan

Past je sofa door de voordeur?

Plan: A

Misschien heel basaal maar zorg ervoor dat je bank door de voordeur past. Meet de breedte van de deurframen. Als deze meting groter is dan de hoogte van uw bank, past uw bank er prima in.

 

1. Verplaats je sofa door de voordeur

Als er echter een obstructie achter de deur is en deze niet volledig open kan, open je de deur zo ver mogelijk en meet je vanaf de buitenrand van de deur tot de binnenrand van het deurkozijn op het smalste punt. Als de opening welke je meet groter is dan de hoogte van je bank, kunt je doorgaan naar deel 2 van dit bericht. Als dit niet het geval is, probeer in plaats daarvan Plan B.

 

Plan: B

Als de breedte van uw voordeur te smal is kun je altijd nog meten wat de hoogte van het bankstel is als je het 45 graden draait. Om te controleren of dit mogelijk is, meet je de hoogte van de deuropening om te controleren of deze groter is dan de verpakte breedte van de bank. Vergeet niet om wat bewegingsruimte toe te staan.

 

2 Navigeren door de gangen en deuren binnen

Phew! Je weet nu dat je bank de voordeur voorbij kan, maar kan hij zijn aangewezen plek bereiken? Meet de breedte van de gebieden waar de bank moet passeren – van gangen tot binnendeuren – op het smalste punt. Vergeet niet om kennis te nemen van mogelijke obstakels zoals rekken of radiatoren. Om dit te laten werken, moet de hoogte van uw bank kleiner zijn dan de breedte van uw gang en binnendeuren. Vaak is dit het geval maar meet het voor de zekerheid op!

 

3 Uw bank naar boven krijgen

Meet de breedte van uw trap op hun smalste punt, vaak is dit waar de trap een knik maakt. Als dit breder is dan de verpakte hoogte van uw sofa, moet deze passen. Let er op dat het soms voor komt dat het bankstel over de leuning moet worden getild, hiervoor is het altijd lastig maar je zult moeten weten of hier voldoende ruimte is. Meten is weten!

 

4 Mogelijkheid met de lift te gaan?

Als je een lift in het gebouw hebt, moeten we de hoogte van de geopende deur weten en de breedte, dit is vaak het probleem (ondanks dat het een groot voordeel is dat je een lift hebt!) Het is ook de moeite waard om de diagonale hoogte van de lift van de onderkant naar de bovenkant van de achterkant te meten, voor het geval de sofa schuin in de lift moet passen. Als de afmetingen groter zijn dan de verpakte breedte, hoogte en diepte van uw sofa, mag er geen probleem zijn.

 

5 Het model plaatsen

Om er zeker van te zijn dat je nieuwe sofa in je kamer past, raden we je aan een sjabloon te maken op basis van krantenpapier of met plakband om de hoeveelheid benodigde ruimte aan te geven. Of als dit voor jou te eenvoudig is, meet de plaats simpelweg op.

 

We hopen dat je hier bruikbare informatie hebt om uit te bekijken of het bankstel gemakkelijk naar binnen kan en je niet via ramen of iets dergelijks de sofa naar binnen dient te brengen.

 

Voor diverse tips over kleuren, kwaliteiten, modellen sofas etc, kijk op Bankstellenshop.com!

Author: Jasmijn

Share This Post On